Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dag 4: Maandag wasdag

Om half zes word ik gewekt door onweer. Het dondert en het bliksemt goed en voor het eerst sinds tijden voel ik me er niet bij op mijn gemak.
Ik maak Erik wakker en vraag hem of er nog dingen buiten staan die niet nat mogen worden. Hij zegt van niet, maar na een minuut of tien gaat hij toch nog even kijken. Blijkbaar was hij toch nog niet wakker genoeg toen hij mij antwoord gaf.
Het duurt nog zeker een uur voor dat het minder wordt. En van mijn moeder begrijp ik later dat het twee onweersbuien waren, de een kwam uit Barcelona en de ander uit Tarragona. Rond een uur of acht is het dan echt wel voorbij.

Aangezien Luca niet echt zijn ei kwijt kan in de caravan besluit ik rond half negen dat ik wel met hem naar mijn ouders toe loop. Ik ga even snel wassen en aankleden om daarna te gaan lopen.
Aangezien mijn moeder vandaag gaat wassen, neem ik ook alvast een tas met was mee, het kan maar weer schoon zijn.

Als ik bij mijn ouders aan kom zijn ze nog niet zolang wakker. Ze hebben vannacht bij de hond gezeten die ineens ziek werd. Gelukkig is ze wel weer opgeknapt. Waarschijnlijk had ze last van het benauwde weer.

Rond kwart over negen hoor ik ineens Giulia huilen en Erik komt aanlopen met haar. Ze wil niet slapen. En laat dat duidelijk merken.
Ik probeer haar in slaap te krijgen terwijl mijn ouders de was gaan doen en brood gaan halen.
Erik vermaakt ondertussen Luca.

Als Giulia slaapt leg ik haar in haar tentje en ik ga alvast thee zetten en water voor eitjes opzetten. Dat laatste blijkt niet nodig te zijn, aangezien er een elektrische eierkoker aanwezig is. Nou ja het was goed bedoeld in ieder geval.

Nog voor het ontbijt moet mijn moeder terug naar de machines om de was te doen. En ik loop met haar mee.
We doen twee wassen in de drogers en nog een andere was in de wasmachine. Leuk hoor wassen voor twee gezinnen.
Zodra we hiermee klaar zijn, gaan we weer terug om te ontbijten.
Tijdens het ontbijt lopen we nog even terug. We moeten nog wachten en lopen even naar het winkeltje om te kijken of ze iets van speelgoed hebben voor Luca. Ik zie een gave (roze, maar lekker boeiend ;)) vrachtwagen met blokjes, zandvormpjes en een schepje en een hark. Ik vraag even wat die kost en loop daarna terug naar de caravan van mijn ouders om geld te halen en ga meteen weer terug, want mijn moeder is nog steeds bij de wasserette.
Ik koop die vrachtwagen en ga daarna mijn moeder helpen. Als we klaar zijn lopen we terug naar de caravan. En gaan we verder met het ontbijt.

De mannen gaan zwemmen en wij blijven bij de caravan. Giulia heeft wederom geen zin om te slapen en na een poosje kroelen, valt ze wel in slaap. Ik kan haar wegleggen en loop naar het zwembad toe om foto’s te maken.
Als ik genoeg foto’s heb (veel van hetzelfde) loop ik terug om mijn spullen weg te brengen en ga daarna ook zwemmen. Het is van korte duur, want Luca heeft er geen zin meer in. Hij begint moe te worden.
Bij mijn ouders doen we nog een bakkie en daarna gaan we naar onze eigen caravan.

Eenmaal daar aangekomen leggen we een al slapende Luca op bed. En ik geef Giulia nog even een fles. Daarna gaan wij ook alle drie op bed liggen. En vallen we ook nog in slaap.
Rond kwart voor vier word ik wakker van Luca.
We kleden hem meteen aan voor het zwembad. Nadat Giulia weer een fles leeg heeft, gaan we naar het zwembad toe. Mijn ouders zijn er nog niet. En na een minuut of tien ga ik vragen of ze ook nog komen.
We drinken met zijn allen lekker wat aan de bar. De sangria smaakt heerlijk, maar na een glaasje voel ik het echt al wel. Ik weet het, ik ben niks gewend 😉

Na het zwemmen gaan we de spullen pakken bij mijn ouders, want vandaag eten we met zijn allen bij ons, in de hoop dat het voor Luca fijner en rustiger is.
Het eten is erg lekker en Luca is echt superlief, tot we zeggen dat we hem gaan douchen en hij daarna naar bed moet. Er volgt een driftbui die denk ik iedereen op de camping gehoord heeft. Maar uiteindelijk gaat hij douchen. En gaat hij zelfs lief slapen.

Als we klaar zijn met Luca, gaan we weer naar buiten toe om bij mijn ouders te gaan zitten.
Niet lang daarna vallen er wat druppels (wel geteld twee geloof ik ;)) En mijn ouders gaan snel weg.
We ruimen buiten op en ik ga daarna douchen terwijl Erik Giulia de fles geeft.

Inmiddels is het bijna half twaalf en liggen we alweer op bed. Ook vandaag was het weer een heerlijke dag. Op naar morgen!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.