Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dag 1 de heenreis


Om twee uur gaat de wekker. Ik ben verbaasd hoe snel Erik en ik naast ons bed staan en meteen in actie komen. Zodra wij klaar zijn maken we de kinderen wakker. Giulia heeft even nodig om wakker te worden en Luca is meteen wakker als hij het woord vakantie hoort. Godzijdank zijn onze onderburen niet thuis en kunnen de kinderen, nadat ze zijn aangekleed, gewoon rondlopen. 
Om kwart voor drie zijn we beneden bij de auto, pakken de laatste spullen in en zijn klaar voor vertrek. We gaan dit jaar voor het eerst met vrienden op vakantie. En ergens vind ik dat best wel spannend! Als we bij het tankstation komen waar we hebben afgesproken, moeten we noodgedwongen doorrijden naar de volgende. Gelukkig zitten onze vrienden al achter ons en kunnen we onze weg snel vervolgen. 
De eerste paar honderd kilometer verlopen super vlot. En al snel zijn we bij Koblenz, ondanks een paar korte stops achter elkaar. Na Koblenz willen we nog flink wat kilometers maken en stoppen voor een langere pauze na München. Hier kopen we meteen vignetten. Een aanrader, want bij de ANWB zijn ze door administratiekosten gewoon duurder. 
We vervolgen onze weg en halverwege Oostenrijk geeft Erik aan dat ie moe is. En kruip ik achter het stuur. Een overwinning voor mezelf. De laatste keer dat ik op de Brennerpas reed, had ik niet zo’n beste ervaring. Iets met heel veel regenval, een ongeluk en daarna liever niet meer willen rijden. Maar goed ik deed het nu toch. En het voelde goed. Tot driekwartier voor de eindbestemming heb ik gereden. Erik nam het toen weer over, omdat hij niet meer wist hoe die moest zitten. 
Om kwart over zes reden we de camping op. De eerste indruk was goed en ook het uitzicht was erg mooi. Toen we bij de tent kwamen bleek het allemaal wat minder mooi dan we dachten. De tent is prima maar voor de tent is het één groot modderbad. Niet handig met kinderen die na vijftien uur in de auto zitten, graag even willen razen! 
We doen er melding van bij de receptie. Als het goed is, gaan ze hier morgen nog iets mee doen. 
Nadat we enigszins gesetteld zijn, gaan we eten halen bij het afhaalrestaurant. Helaas is het hier wel echt allemaal oud. Het eten is niet super, maar voor nu voldoende. Morgen eten we vast lekkerder. 
De kindjes leggen we na het eten op bed en binnen tien minuten zijn ze vertrokken. En na een bakkie met onze vrienden gaan ook wij naar bed toe. 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.