Uitnodiging

Het was een kort nachtje, ik kon niet in slaap komen en viel pas na half een in slaap. En Giulia was ook alweer om kwart over vijf wakker. Wat best goed is, want ze kreeg om half acht haar laatste fles. Erik is om half zes ook wakker, maar alleen omdat hij moet gaan werken, anders had hij vast nog wel geslapen 😉
Hij komt met Luca op zijn arm de woonkamer binnen. Beetje jammer dat Luca ook al wakker is. Nu kan ik niet meer terug naar bed. Maar goed het is niet anders. Giulia leg ik wel terug op bed en ze valt gelukkig vrij vlot in slaap. Luca en ik gaan op ons bed liggen en Luca kijkt wat filmpjes op de ipad.
Na zevenen gaan we uit bed, Luca is er klaar mee. Om hem nog even rustig te houden gaan we een boterham eten. En Luca kijkt het Sinterklaasjournaal!
Na gisteren heb ik besloten dat we het vanmorgen lekker rustig aan doen. Ik doe wat dingen in huis. Zorg ervoor dat de kinderen zijn aangekleed. De uitnodigingen voor Luca’s verjaardag zijn binnen, dus die ga ik alvast schrijven, terwijl Luca naast me komt kleuren.
Voor we het weten is het alweer tijd voor de lunch.
Ik heb een heerlijke ochtend gehad met Luca. Giulia sliep het grootste gedeelte en daardoor had hij even echt één op één aandacht van mij, wat ook wel fijn is voor hem.

Ik heb precies een uurtje voor mezelf en doe dan ook niet zo heel veel.
Giulia wordt als eerste wakker en ik geef haar een fles en kroel lekker met haar.
Om iets over tweeën is ook Luca weer wakker.

We drinken wat en daarna gaan we even naar de supermarkt toe. Als we binnen komen pakt Luca meteen een mandje, wijsneus!
We kopen Dora koekjes(!) en Luca zegt ook meteen Dora, dat verbaasd me., maar hij kijkt dat denk ik op het kdv, want hier kunnen we dat niet eens kijken.
Luca loopt echt goed mee aan mijn hand naast de wandelwagen. En hij is onder de indruk van de grote graafmachine waar we langs lopen.

Als we terug zijn, gaat Luca met duplo spelen, maar al snel zit hij weer in zijn kleurboek en hij gaat, de stickers die er in zitten, op de tafel plakken. Aangezien dat niet helemaal de bedoeling is, ga ik wat gekleurde vellen voor hem pakken.
Terwijl Luca druk bezig is, ga ik alvast aardappels schillen. Maar dat lukt niet zonder Luca’s hulp, die in zowel geschilde als ongeschilde aardappels zijn tanden zet.
Rond kwart over vijf is Erik thuis. Ik ga het eten verder afmaken.
De vorige keer vond Luca de zuurkool niet lekker, dus nu laat ik het vocht van de zuurkool weglopen, zodat ik het in gewoon water kook. Hopelijk werkt dat beter. En ook maak ik er jus bij.
En hij eet er inderdaad meer van dan de vorige keer.
Na het eten kijken we het Sinterklaasjournaal, daarna gaan we lekker badderen.
Terwijl ik nog wat opruim is Luca met Erik weer stickertjes aan het plakken. Als ik klaar ben ga ik voorlezen. Slechts twee boekjes, meestal herhaalt Luca het woord één en pakt er dan nog een aantal, maar nu pakt hij zijn nijnen en zijn vrachtwagen en loopt meteen naar zijn kamer. En wil meteen slapen, volgens mij is hij heel erg moe.
Hij is in ieder geval lekker gaan slapen.

Wij genieten weer van onze crime-avond!
Fijne avond!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.