Tijdrekken

Als ik de verhalen weleens om me heen hoor, mag ik blij zijn dat mijn peuter van bijna twee en half nog slaapt tussen de middag. En niet een powernapje of zo, maar echt een tukkie van twee à drie uur. Heerlijk vind ik dat en ik geniet er dan ook echt met volle teugen van. Zeker omdat mijn baby tegelijkertijd haar middagslaapje doet. Ik heb dan echt even me-time. En dat heb ik ook wel nodig, want Luca is, zoals ik eerder al blogde, nogal aanwezig 😉

Wat ik minder vaak om me heen hoor, is dat kindjes tijdrekken voor ze gaan slapen. Doen jullie kindjes dat nou echt niet of vertellen jullie het gewoon niet? 

Mijn peuter doet het helaas wel, zo klein als dat hij is, heeft hij altijd wel een reden om nog net even langer uit zijn bed te blijven. Vanmiddag was dat bijvoorbeeld nog even kijken naar de graafmachine die voor de deur stond. Geen probleem want ik moest zijn zusje toch nog verschonen en in bed leggen. Toen ik hem op bed legde, was het oh maar Luca wil nog  kijken of de graafmachine echt slaapt en hup hij was zijn bed al weer uit. Nou gebeurd dat tijdrekken niet alleen ‘s middags, maar ook ‘s avonds. En dan is het nog een tikkeltje erger. De ene avond wil hij Giulia nog even een kus geven, de volgende avond zijn het zijn eendjes die nog niet in bed liggen en geheid liggen daarna zijn Bumba-boekjes op de grond. Of hij wil nog net een ander verhaaltje voorgelezen hebben. Soms worden we er zelf hor en dol van, helemaal als we al een lange dag achter de rug hebben. Inmiddels hebben we wel een manier gevonden om het tijdrekken enigszins tegen te gaan, anders zijn we zo nog twintig minuten verder. En tijd is tijd. 

Als Luca echt blijft rekken, stop ik hem vaak gewoon in, geef hem een kroel en een kus en loop dan weg. Meestal wil hij dit helemaal niet, want ja hij was nog niet klaar met vandaag. Maar als ik eenmaal zijn kamer uit ben, weet hij meestal niet hoe snel hij me moet roepen, omdat hij toch wel ingestopt wil worden. En daarna gaat hij ook altijd wel slapen. 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie tips tegen tijdrekken. Wie weet hebben wij er nog iets aan 😉 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.