Tandarts

Vanmorgen mocht ik weer voor de halfjaarlijkse controle en omdat het hier in huis een ongeschreven regel is, dat ik de kinderen meeneem, gingen we dus gezellig met zijn drietjes. 

Zoals altijd ga ik als eerste, want dan kan ik de kinderen op hun gemak stellen, doordat ik het niet erg vind om in de tandartsstoel te liggen. Alleen vandaag vond ik mijn tandarts wat minder leuk. Hij ontdekte namelijk een gaatje helemaal achter in mijn mond in mijn verstandskies. Op de vraag of hij het meteen mocht boren, zei ik meteen, is dat handig dan met kinderen? Ik bedoel normaal gesproken moeten die kleine hamdjes al overal aan zitten. En zijn vijf minuutjes in de stoel zitten precies genoeg. De tandarts begreep dit blijkbaar verkeerd en stelde voor om eerst de kinderen na te kijken. Wat ik dan wel weer een goed plan vond.

 Zo gezegd zo gedaan. Die grote stoere bink van mij, die was ineens niet meer zo stoer. Hij wilde niet alleen op de stoel, maar wel bij mij op schoot. Ook prima natuurlijk. Hij liet de tandarts kijken en zijn tanden en kiezen zien er goed uit en worden goed gepoetst. Altijd fijn om te horen. Daarna was Giulia aan de beurt, maar die was heel stellig in wat ze wilde en zei dat ook, “NEE”! Gelukkig hoeft ze nog niet op de stoel, dat komt in januari wel, dan heeft ze vast haar gebit compleet, want voor nu missen er nog vier hoektanden en een hele lading kiezen. 

En toen was ik weer aan de beurt, ik dacht nog, verdoving is onzin, maar dat had ik, achteraf gezien beter wel kunnen doen. Boren is namelijk niet zo mijn ding. En ondanks dat ik niet bang ben voor de tandarts, doe ik het de volgende keer toch wel met verdoving denk ik. Luca vond alles wat de tandarts deed in mijn mond erg interessant en zat nog net niet bij de tandarts op schoot. Giulia was moe dus knuffelde lekker met haar konijn, terwijl ze aan het duimen was. En heb haar ook verder niet gehoord gelukkig. 

Uiteindelijk zijn we nog geen twintig minuten in de behandelkamer geweest en kunnen we er weer tegenaan voor een halfjaar. Dan gaan we wel met zijn vieren. 

Gaan jullie netjes ieder halfjaar naar de tandarts? En als je kindjes hebt, wie van jullie gaat er dan met de kindjes? Laat je een reactie achter in de comments? 

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 16 juli 2016 / 6:58 am

  Ik probeer wel 2x per jaar te gaan. Marcel heeft pas 2 tandjes maar ik denk dat ik wel degene ben die hem meeneemt ja.

 2. Patricia
  11 juli 2016 / 12:55 pm

  Wij gaan elk half jaar netjes heen. En dan met ons vijfjes. Lars helpt mij met de kids want ik ben als de dood voor de tandarts. (Lars hoeft maar 1 keer in het jaar heen. En donderdag mag ik weer terug komen omdat ik een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan. Ik laat niks repareren als ik bang ben en mijn kids bij me heb.

  • Marieke
   11 juli 2016 / 6:27 pm

   Dat is wel heel fijn dat Lars die taak op zich neemt. Hier is Erik degene die de tandarts niet zo tof vindt. Vandaar dat ik ze nu meenam 😉
   Succes met de wortelkanaalbehandeling! X

 3. Henriette
  11 juli 2016 / 11:50 am

  Hier gaan we altijd met zijn viertjes. Zou dat alleen met twee kleine kids niet zien zitten.
  Wel stoer zonder verdoving…. zou ik niet kunnen meer.

  • Marieke
   11 juli 2016 / 11:52 am

   Vrees dat het hier ook niet heel lang meer duurt dat ik echt niet meer alleen kan met ze Henriette 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.