Shopaholic

Al jaren heb ik al best wel een gat in mijn hand, of zoals mijn moeder altijd zegt, “jij hebt geen handen!” En ja ik durf best toe te geven dat ze gelijk heeft. Alhoewel ik moet zeggen dat het een hele tijd minder geweest. Toen ik Erik leerde kennen kwam ik erachter dat ik best wel veel onzinnige dingen kocht. Door hem ben ik wel meer geld uit gaan geven aan kleding en uiterlijke verzorging. Ook aan lekker eten en uiteten gaan ging ineens meer geld. Terwijl ik normaal echt zo goedkoop mogelijk boodschappen probeerde te doen, omdat ik er gewoonweg het geld niet voor had. Was toen wel blij met mijn vriendinnen, die me nog weleens verwendde door wat extra’s te kopen. Of me uitnodigde voor het eten 🙂 Maar goed ik dwaal af. Erik kwam dus in mijn leven en het werd allemaal wat makkelijker om geld uit te geven aan kleding. En dan nog kan ik klagen over het feit dat ik niks heb, want in tegenstelling tot andere vrouwen heb ik geen uitpuilende kast met kleding en schoenen. Al zou ik dat wel heel graag willen, maar ik geef gewoon graag geld uit aan kinderkleding. Luca kwam in ons leven en ik kon geen winkel voorbij lopen zonder iets te kopen voor mijn kleine man. Gewoon omdat hij het nodig had, vond ik. Ik dacht dat het bij een meisje wel net zo zou gaan. Maar inmiddels ben ik er achter dat het bij een meisje twee keer zo erg is. Want ja als een meisje een jurkje of een rokje heeft komt daar toch echt nog een legging bij. En het liefst in meerdere kleuren voor de afwisseling. Zo is er dus altijd wel een reden om voor Giulia te shoppen. Luca heeft overigens vaak wel het geluk dat ik voor hem dan ook wat koop. 
Mijn laatste aankoop voor Giulia is net binnengekomen. Omdat ik rompers (met mouwtjes of spaghettibandjes) vaak niet vind staan onder jumpsuits en jurkjes, en het er zomers toch ook vaak te warm voor is, kocht ik onderbroekjes voor Giulia in maat 80. En ze zijn echt te schattig! (Zie foto Instagram) 

Ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik alleen nog een zwembroekje mag kopen voor Giulia. En daarna houdt het toch echt even op. Eerstvolgende keer dat ik weer iets voor haar koop, is dat om een van de volgende twee redenen:

A ze past niet meer in maat 80

B het wordt veel te koud voor zomerkleding

En nu maar hopen dat Erik mijn blog niet leest, dan kan hij me ook niet aan mijn eigen afspraak houden, hihi!

Wel ben ik nieuwsgierig of jullie nu ook meer geld uitgeven sinds er kinderen zijn en of er bij jullie verschil zit tussen jongens en meisjes. 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.