Rotdag

Vannacht slecht geslapen. Duurde lang voor ik in slaap viel en toen ik eenmaal sliep droomde ik nogal raar. Daarnaast ging ook om halfzes de wekker weer en ook daar werd ik wakker van. Van half zes tot half acht heb ik alleen maar gedoezeld. Luca begon toen te mopperen in zijn bed en toen ben ik er maar uit gegaan. Giulia lag ook al lekker wakker te worden.
Na het verschonen van de luiers maak ik de flessen. En zet voor Luca de tv aan. Als er een programma begint wat niet leuk is voor hem, zet ik Bumba op en hij roept ook meteen Bumba.

Na de fles ga ik alvast een was doen. En de keuken opruimen.
Als ik daarmee klaar ben, gaan we wassen en aankleden.
We gaan gezellig een bakkie doen bij mijn vriendinnetje en haar kleine meid.
Het is best gezellig, ondanks dat we niet bij kunnen kletsen door de kinderen, maar gelukkig hebben we dat gisteren al gedaan tijdens het shoppen.

Luca en de kleine meid hebben de grootste lol met zijn tweeën. Ze krijgt een boterham en Luca prikt steeds een stukje op haar vork.

Helaas veranderd de sfeer daarna heel snel. Luca moet perse zijn sokken uit. Maar dat kan niet, want we gaan zo weg. En dan veranderd mijn kleine man ineens in een duiveltje. En hij zet de hele boel op stelten. Met veel moeite krijg ik hem in de autostoel.
Ik blijf dit zeer onprettige situaties vinden. Zeker bij anderen thuis.
Eenmaal onderweg is hij goed gekalmeerd. En als we thuis zijn leggen we samen Giulia op bed en daarna leg ik hem op bed. Gelukkig gaat dat goed. En kan ik even op mijn gemak lunchen en bijkomen.

Helaas slaapt Luca maar anderhalf uur. En hij wordt niet echt vrolijk wakker dus ik kan mijn lol op.
Gelukkig kan een geel mannetje met een puntmuts hem best goed afleiden.

IMG_7419.JPG

Helaas duurt het niet heel lang en krijgt hij wederom een driftbui. Ik probeer hem zoveel mogelijk uit te laten razen. Gelukkig lukt dat en daarna zwakt het weer af.

Er is zelfs tijd om even te kroelen.

Als Erik bijna thuis is, ga ik Luca alvast zijn jas aan doen. En er volgt wederom een driftbui. En ik weet het nu echt niet meer. Ik word hier zo verdrietig van. Uiteindelijk lukt het me om hem zijn jas aan te trekken.
Als Erik er is, barst ik in de auto in tranen uit. Ik voel me zo’n slechte moeder, omdat ik niet goed weet hoe ik met die driftbuien om moet gaan. En ik voel me echt machteloos. Ik wil hem zo graag helpen. Maar ik weet echt niet hoe. Als jullie tips hebben hoor ik het graag.

Na het boodschappen doen, gaat Erik meteen koken en ik geef Giulia een fles.
Luca loopt voor de verandering weer eens heen en weer tussen Erik en mij.

Luca is tijdens en na het eten wel hartstikke gezellig. En we hebben de grootste lol. En dan is het echt weer mijn lieve mannetje. Hij gaat zelfs lief slapen.
En ook Giulia ligt na wat tegensputteren heerlijk in haar bedje te slapen.

Ik ben inmiddels maar eens even heel lang gaan douchen. Even de nare smaak van deze dag van me afspoelen.
Morgen wordt het weer gewoon een gezellige dag, zonder driftbuien.

Fijn weekend!!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 26 september 2014 / 7:28 pm

  Wat naar dat je je zo voelde! Na een slechte nacht kun je ook al minder hebben natuurlijk. Ik duim voor je dat je vannacht lekker slaapt en dat het morgen een fijne dag is!

  • Marieke
   29 september 2014 / 10:47 am

   Is ook zo. Gelukkig werd het zaterdag beter mede door een betere nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.