Pakjesmiddag

Erik gaat uit bed en zowel Giulia als Luca zijn al wakker. Giulia wordt bij mij neergelegd. De kans dat Luca nog in slaap valt is best groot. En tot kwart over zes horen we hem dan ook niet meer. Maar nog voor dat Erik de deur uit gaat ligt hij al te huilen. Erik pakt hem en legt hem bij ons op bed. En zo is wakker worden ineens minder erg.

Ik kan het nog rekken tot kwart voor zeven, maar dan krijgt Giulia echt trek en ook Luca wil uit bed. Ik maak een fles voor Giulia en geef Luca drinken. En zet de tv aan.
Als Giulia haar fles leeg heeft, ga ik samen met Luca ontbijten. Boterhammen gaan er steeds beter in ‘s ochtends. Dinsdag mag Erik voor Luca ook een boterham smeren 😉

Giulia ligt ondertussen weer op bed. En buiten bij de school is er een Sinterklaasviering. Luca en ik kijken hier samen naar.

Luca is vandaag wat dwars, wat wel logisch is na zo’n week vol indrukken. Om hem wat af te leiden, gaan we zelf kruidnoten maken, wat wel erg leuk is. Alleen jammer dat het deeg niet helemaal is, zoals het moet zijn. Maar ja dat mag de pret niet drukken.

Luca en ik stofzuigen nog even samen het huis en daarna is het tijd voor Giulia’s flesje.
Als ze die leeg heeft, ga ik voor Luca en mij brood smeren. Na de lunch is het tijd voor een tukkie voor beide kindjes. Luca is zo vertrokken. Maar Giulia heeft er geen zin in. En ze valt bij mij in slaap.

Ik kijk nog wat afleveringen van Gossip Girl en als Luca om half drie wakker wordt, haal ik hem uit bed. Hij is gelukkig een stuk vrolijker dan vanmorgen.

Erik is al lekker vroeg thuis, omdat ze wat eerder weg mochten in verband met pakjesavond. Omdat Luca wel gewoon op tijd naar bed gaat vanavond. Doen wij aan pakjesmiddag.

Ik stuur Luca met een envelop naar de prullenbak en als hij bij de deur de mand met cadeautjes ziet staan, horen we alleen nog maar ohohoh. Hij laat de envelop vallen en loopt meteen naar de cadeautjes. Hij wil ze openmaken, maar ik pak snel de mand op en loop er mee naar de woonkamer.

Na de pakjes gaan we lekker eten. Luca mag nog even spelen en Giulia leggen we op bed. Ik heb het koud dus ga ik even lekker douchen.
Giulia heeft duidelijk geen zin om te slapen, want ze heeft welgeteld 20 minuten geslapen.
Ze lijkt ook ontroostbaar. Als ik klaar ben neem ik haar over van Erik en hij legt Luca op bed. Het lukt me om Giulia in slaap te laten vallen. Inmiddels ligt ze lekker te slapen en kijken wij naar The Voice.

Fijne avond!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.