Moeder of politieagent

Of gewoon allebei. Soms voel ik me vooral het laatste. Vandaag was het zo’n dag, dat ik alleen maar bezig was met waarschuwen, waarschuwen en oja, nog eens waarschuwen. Heel vermoeiend voor mij, maar vooral voor mijn peuter, dit noemen ze dus opvoeden. En helaas lijdt de baby er ook onder, aangezien zij vaak en regelmatig doelwit is van zijn vervelende buien. Zo krijgt ze regelmatig wat naar haar hoofd geslingerd of wordt ze vanuit het niets ineens in haar hand of voet gebeten of in haar gezicht geknepen. Ook haren trekken is geen uitzondering. Gelukkig doet ze dat ook met enige regelmaat terug en dan moet ik stiekem altijd even lachen, terwijl ik haar dan toespreek dat ze dat niet mag doen.

Ik weet wel dat mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld word en regelmatig denk ik dan maar weer dit


Gelukkig heeft hij op een dag als vandaag ook wel leuke momenten hoor en dan geniet ik dubbel (zie de foto’s op IG) en ben ik weer gewoon moeder in plaats van politieagent. Het is alleen zo jammer dat zijn vrolijke buien zo snel omslaan in boze buien, vanuit het niets ook. Meer peutermama’s die dit herkennen?

Ik denk ook dat die buien een beetje voortkomen uit het feit dat hij nog steeds last heeft van zijn oor. En dat hij waarschijnlijk “doof” is aan één kant. Volgende keer toch maar eens aankaarten bij de KNO-arts. Gelukkig mogen we daar over veertien dagen weer heen.

Inmiddels ligt mijn peuter heerlijk te slapen en zit ik op de bank, te genieten van de rust.

Morgen weer een nieuwe dag, nieuwe buien 😉

Bron foto: google

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 2 mei 2015 / 7:16 pm

  Ik herken het nu nog niet natuurlijk, die kleine van mij zwemt tenslotte nog in mijn buik rond, maar ze hebben nu eenmaal fases. En last van je oor hebben is ook niks! Succes daar en geniet maar van de fijne momentjes.

  • Marieke
   2 mei 2015 / 7:31 pm

   Die fases zijn ook niet erg, maar ze duren soms zo lang! En die fijne momentjes zijn er ook regelmatig gelukkig, dat zie je wel aan de foto’s he 😉
   Geniet nog maar van die kleine in je buik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.