Moeder, ik wil bij de revue

Lang geleden dat ik zo’n slechte nacht had. En ik niet alleen trouwens, Erik ook.
Om kwart voor drie schrik ik wakker van Luca. Hij is hard aan het huilen. Ik ga meteen naar hem toe en geef hem wat te drinken, een knuffel en ga weer naar bed toe. Daar was hij het dus helemaal niet mee eens. Dus heb ik hem verschoond en een zetpil gegeven, mocht van de kno-arts gisteren, in de hoop dat hij dan geen pijn zou hebben en in slaap zou vallen.
Maar ook dat mocht niet baten. Inmiddels zijn we al een uur verder. En Erik slaapt gelukkig nog. Ik laat Luca toch nog even liggen in de hoop dat hij toch in slaap valt. Na een kwartier slaapt hij nog steeds niet en ik besluit om hem bij mij in bed te leggen. In eerste instantie lijkt hij te gaan slapen, maar helaas. Erik is inmiddels ook wakker. Ik ben moe en het enige wat ik wil is slapen. Maar Luca denkt daar toch echt heel anders over. Ik ga hem weer in zijn eigen bed leggen. Ook nu gaat hij niet slapen. Inmiddels is het kwart voor vijf. En ben ik al twee uur bezig om hem in slaap te krijgen en ben er wel klaar mee. Helaas voelt hij ook aan dat ik er klaar mee ben en gaat vervelend doen en huilen. Erik troost hem en door in zijn haren te kriebelen is Luca eindelijk om kwart over vijf vertrokken. Nu ik nog. Ik doezel alleen nog maar. En om zeven uur wordt Luca wakker en ziet meteen dat papa er niet is. Hij wil meteen uit bed. Giulia ligt ook weer achterstevoren in bed.

Na de flessen app ik met mijn vriendin om te vragen of ze mee gaat naar de speeltuin. Daar heeft ze wel zin in.
We gaan dus wassen en aankleden en daarna naar de speeltuin.

De kinderen vermaken zich prima.

Giulia slaapt heerlijk in de doek, die ik geleend heb van haar juf van het kdv. Ik vind dit wel een erg fijne doek in ieder geval.

Na de speeltuin gaan we weer naar huis, maar eerst lopen we nog even naar de Spar om wat lekkers te halen voor tussen de middag.
Thuis krijgt Giulia een fles en daarna gaan we eten. Ik heb lekker broodjes bapao gehaald en Luca zit er heerlijk van te smullen.

Na het eten leg ik allebei de kinderen op bed. En als ik zeker weet dat ze slapen ga ik douchen.
Als ik klaar ben slapen ze nog heerlijk en ik hang nog even een was op en vouw ook nog wat was weg.

Luca wil na het slapen Bumba kijken en dat mag van mij. Hij is zo lief geweest vandaag.

(Aangezien ik op fb al de vraag kreeg waar het shirtje vandaan kwam, vermeld ik het hier ook nog even, Prenatal)
Terwijl Luca tv kijkt, ligt Giulia in de box te chillen.

Erik is om kwart over vijf thuis en heeft meteen eten gehaald voor Luca en hem. Luca heeft besloten dat hij een grote jongen is en niet meer in de kinderstoel hoeft. En voor deze ene keer mag hij op een grote stoel zitten tijdens het eten.

Ik pak mijn spullen en zeg mijn mannen en kleine meisje gedag en ga richting mijn moeder. Wij hebben vanavond een moeder-dochteravondje en gaan gezellig naar “Moeder, ik wil bij de revue”
Maar eerst gaan we culinair eten bij de Mac in Meerkerk.
Van Sliedrecht naar Meerkerk kunnen we gewoon doorrijden en dat verbaasd me eigenlijk op dit tijdstip.
Als we bij de Mac zijn, staan ze zo ongeveer buiten in de rij en gaan we eten bij het AC restaurant wat er naast ligt. We hebben allebei een stoofpotje met patat, wat erg lekker is.
Na het eten gaan we weer verder richting Utrecht. En tot mijn verbazing rijd ik in een keer goed naar de Jaarbeurs toe.
We zijn te vroeg, maar doen op ons gemak een bakkie en hebben als toetje een muffin. Heerlijk!!

Om acht uur begint de musical en wat is het een geweldige voorstelling. We zitten volop te genieten.
In de pauze blijven we zitten en kletsen wat.
Als het weer begint zitten we er meteen weer in en tot het eind blijft het gaaf. En sommige stukjes zijn zelfs ontroerend.
Om vijf voor elf is het afgelopen en gaan we weer naar de auto toe.

Ik zet om kwart voor twaalf mijn moeder af en rijd naar huis. Het was een heerlijke moeder-dochteravond!

Bij thuiskomst staat er een lijkenwagen voor de deur. Onze hele oude, zieke buurman is overleden, na een lange strijd tegen kanker, heeft hij hem verloren. Rust zacht, Opaatje!

Thuis klets ik nog even met Erik en daarna ga ik nog even bij mijn kindjes kijken. De een geef ik een kus en de ander dek ik toe. Wat ben ik toch gezegend met zoveel moois in die twee bedjes!

Slaap lekker!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.