Lijstjes

Vorige week blogde ik al dat mijn hoofd vol zat. Inmiddels heb ik een begin gemaakt met leegmaken. We hebben van het weekend het huis flink onder handen genomen, terwijl de kinderen lief speelden. Dus dat was wel erg fijn! Op twee grote klussen na, zijn we weer helemaal bij. En is het nu weer een kwestie van bijhouden en niet laten versloffen.
Inmiddels ook al begonnen voor de vakantie, want kwam er vanmorgen achter dat we over 82 dagen al op vakantie gaan 😮 En dat lijkt nog best ver weg, maar voor alles wat er nog geregeld moet worden, komt het ineens heel erg dichtbij. Gelukkig gisteren al even de zomerkleding gepast met de kinderen en ook Erik heeft even nagelopen wat hij nog nodig heeft. En zo maakte ik dus voor ons alle vier al een lijstje.     Overigens is dit een samenvatting, de lijstjes zijn uiteraard veel uitgebreider, al heb ik er al wel wat van afgestreept. Zo bestelde ik vandaag al een zwembroek voor Luca en een badpakje en een jurkje voor Giulia. En dan komen er natuurlijk nog meer lijstjes! Zo komt er nog een lijstje voor de boodschappen voor onderweg, maar ook voor op onze vakantiebestemming. En nee, wij nemen echt geen aardappels mee of zo. Maar op dit lijstje staan onder andere ook de zonnebrandcremes en alle andere verzorgingsartikelen. Ook maak ik altijd een lijstje van wat er mee moet aan speelgoed voor de kinderen, beddengoed en dergelijke en wat we nog nodig hebben voor in de vouwwagen. Maar dat laatste lijstje komt dit jaar te vervallen, aangezien we in een kant-en-klare tent zitten dit jaar. We hoeven dus niks aan te schaffen voor de vouwwagen. Dat doen we volgend jaar wel weer 😉 

Uiteraard ben ik benieuwd of jullie ook lijstjes maken en wat jullie zoal meenemen op vakantie? 

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Patricia
  14 maart 2016 / 9:15 pm

  Hier ook lijstjes!!!
  Ik heb een paar lijstjes in mijn keukenkastje hangen voor onze verjaardagen. Dat ik in de loop van de maanden iets kan opschrijven wat leuk is om te geven voor een verjaardag en wat overblijft misschien voor 5 dec.

  Ook maak ik lijstjes voor wat mee moet op vakantie. Boodschappenlijstje met producten die ze niet op bestemming hebben maar wel nodig is voor ons. Daar zit ook verzorgingsproducten bij. En een lijstje met kleding ed, en algemene spullen zoals speelgoed, opladers, routekaarten, paspoorten, iPads, dvd’s, spelletjes en nog veel meer.

  Ook heb ik een lijstje soms van marktplaats, wie wat heeft gekocht van mij en waar het heen moet en wat ze betalen. En ook een lijst met waar ik weer dingen moet ophalen, waar en wanneer. En heel soms heb ik een lijstje met wanneer wie jarig is en welke kaart er dan in de brievenbus moet.

  Op het werk heb ik ook lijstjes en daar staat op wanneer welk kindje het kdv gaat verlaten en een afscheidsboeken moet hebben.

 2. sabine
  14 maart 2016 / 5:43 pm

  Ja hoor hier wordt ook voor elke vakantie een afvinklijst gemaakt, geen idee hoe mensen zonder zo’n lijst kunnen inpakken.

  Voor een grote vakantie begin ik al een week van te voren met inpakken en vooral bepaalde kleren niet meer aantrekken.

  • Marieke
   14 maart 2016 / 6:36 pm

   Heel herkenbaar Sabine! Ik begin ook altijd al een week van te voren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.