Lief zijn voor mezelf

Na die bewuste vrijdag enkele weken geleden, heb ik besloten dat ik minimaal één keer in de week liever moet zijn voor mezelf. Wat inhoudt dat ik mezelf min of meer opsluit in de badkamer en heerlijk uitgebreid ga douchen, zonder me druk te maken om de kinderen, want die redden zich ook wel even zonder mij. En geen zorgen, uiteraard is Erik dan wel thuis 😉 


Dat lief zijn voor mezelf bevalt me wel. En mijn huid denkt er ook zo over, aangezien die een stuk zachter aanvoelt, door het scrubben en de bodylotion. Door even niet bezig te zijn met het gezin, doe ik vaak ook ideeën op voor mijn blog. Al vind ik dat niet altijd even handig, want ook ik word al een jaartje ouder en vergeet ook weleens iets als ik het niet meteen op schrijf 😉 

Eigenlijk zou ik nog wel vaker liever voor mezelf willen zijn. En ben dan ook nieuwsgierig op welke manier jullie lief zijn voor jezelf. Laten jullie het hieronder weten? 

Liefs Marieke 

Volg:

6 Reacties

 1. 23 september 2016 / 5:45 am

  Ik ben lief voor mezelf door gezonder te eten, meer te bewegen en inderdaad een maskertje op zn tijd. Als we een bad hadden dan lag ik daar ook nog in.. Maar helaas.

  • Marieke
   23 september 2016 / 6:47 am

   Wow! Daar is aardig wat discipline voor nodig! Knap hoor! Dat meer bewegen zou ik ook weer op moeten pakken. En een bad? Lijkt mij ook heerlijk!

 2. Patricia
  27 augustus 2016 / 6:38 pm

  Wat leuk om te lezen dat jij niet lief bent voor je zelf! Ik bedoel…je denkt dat je niet lief bent voor je zelf. Ik denk dat je vaker lief bent voor je zelf dan je bij stil staat. Ik moet ook wat vaker liever voor mij zelf zijn. Ook ik doe het heel af en toe maar zou nog meer moeten. Nu ik de cursus mindfulnis heb gedaan kan je veel bewuster gaan leven. Dus pak ik sneller even een momentje voor mij zelf. Merk sneller op dat de jongens lekker buiten aan het spelen zijn en Vera lekker slaapt dan ga ik even lekker lezen of op de bank hangen en gewoon heel even niks doen. En dan doe ik wel eens een ontspanningsoefeningen. Ook kan ik veel meer bewuster gaan wandelen. Savonds als de jongens op bed liggen even eruit. Of een rondje met een vriendin. Zo ga ik ook lekker in bad met de iPad of kaarsjes aan en even helemaal niks mee en tot rust komen.
  1 a 2 keer in de week scrub ik mijn gezicht en geef ik mijn haar een masker. Oja mijn gezicht krijgt ook wel eens een als ik het op mijn heupen heb. Ook zorg ik voor mij zelf om eens optijd naar bed te gaan en een lange ruk te slapen. Ik koop af en toe wat keins voor mij zelf of een keer in de zoveel tijd iets groots. Ik doe leuke dingen met vriendinnen en als ik in de pit zit kan ik ze opbellen en zorg dat ik lekker eruit kan gooien bij ze. Nou zo kan ik wel even door gaan. Ik zorg ook wel eens voor iets lekkers maat dan zorg ik ook weer niet voor mij zelf . Ga zo door je bent op de goeie weg!

  • Marieke
   28 augustus 2016 / 6:12 am

   Wauw Patries! Wat ontzettend goed! Jij bent echt heel erg lief voor jezelf! Ben trots op je X

 3. Bianca
  27 augustus 2016 / 4:20 pm

  Ik vind het super dat je het doet! Wij allemaal bedenken op een bepaald moment dat we lief voor onszelf moeten zijn.. Maar bij sommige mensen (lees ik) verwaterd dat zo snel weer. Ik hoop dat je nog lang van jou lief momenten kunt genieten!

  • Marieke
   28 augustus 2016 / 6:10 am

   Ik weet idd ook niet hoe lang ik het volhoud. Maar merk nu dat ik er erg van geniet. We gaan het zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.