Ik ben bijna twee en zeg al heel vaak nee

Gisteravond lag ik er op tijd in, zelfs nog voor de laatste fles van Giulia (laatste fles skippen is blijkbaar nog wat vroeg en we hebben gewoon een paar keer geluk gehad ;)) Ik krijg echt helemaal niks meer mee en zelfs als Luca ‘s nachts wakker wordt hoor ik in eerste instantie helemaal niks. Pas als ik Erik heen en weer hoor lopen, hoor ik ook Luca. Ik ga er ook uit, want Luca vraagt meteen naar mij. Aangezien ik geen zin in gedoe heb, slaapt Luca weer tussenin. Alhoewel hij pas na een hoop gedraai in slaap valt. Helaas is hij voor zessen alweer wakker en dat was dus niet helemaal de bedoeling, want de wekker zou pas om zeven uur gaan. Maar ja het is niet anders. Giulia geeft ook een gil om kwart voor zeven dat ze er klaar mee is, dus gaan we er maar uit. Erik geeft Giulia de fles en ik zorg voor Luca’s ontbijt en koffie en thee.

Erik gaat om acht uur de deur uit, hij heeft vandaag het tweede deel van zijn bhv cursus en ik ga alvast wassen en aankleden, want ik heb met mijn moeder afgesproken.
Luca vermaakt zich ondertussen prima met een kleur/stickerboek en kleurtjes.
Als ik helemaal klaar ben, is Luca lekker eigenwijs aan het doen en op alles wat ik zeg krijg ik een “nee”. Ik verheug me dus nu al op deze fase he, not!!
Maar als hij zijn jas aan heeft moet ik wel weer om hem lachen, wijsneus!! (Let op zijn handjes)
Rond half tien zijn we bij mijn moeder en we doen een bakkie. Daarna gaan we met zijn viertjes het dorp in. Ik moet al weken een jurkje ophalen en dat gaan we nu eerst doen. Ik vind hem nog steeds helemaal geweldig.

IMG_8199.JPG
Het grootste gedeelte van de tijd slapen allebei de kinderen. Als we terug zijn bij de auto worden ze wakker. Giulia valt gelukkig snel weer in slaap tijdens het autorijden.
Thuis is ze wel weer wakker. Ik leg haar in de box en Luca en ik gaan even eten.
Tussendoor wordt er een pakketje met broeken bezorgd. En als we klaar zijn met eten ga ik die broeken even passen. Giulia leg ik bij ons op bed neer, zodat ze niet alleen in de woonkamer ligt. Luca wil ook op bed en gaat gek doen met Giulia.
Helaas slaat Luca’s vrolijke bui al snel om in een boze bui. En hij is duidelijk niet uitgeslapen. Ik leg hem op bed. En daar maakt hij best een drama van, maar ik wil Giulia ook even rustig een fles geven. Het duurt slechts vijf minuten voordat het stil is in zijn kamer. Ook Giulia slaapt na haar fles. Dus ik heb lekker even voor mezelf.
Ik zoek alvast wat foto’s van Luca uit. En na anderhalf uur hoor ik Giulia. Voor ik haar uit bed ga halen, ga ik eerst Luca uit bed halen. En zo boos als dat hij was toen hij naar bed moest, zo boos is hij nu als ik hem uit bed haal. Luca kan dat 😉
Gelukkig blijft hij maar slechts tien minuten zo liggen 😉
Daarna komt hij bij mij zitten en kroelen.
Erik is om kwart over vijf ook thuis en haalt nog even een boodschap voor ons. Daarna gaan we lekker eten.
Na het eten gaan we lekker even kroelen en alvast pyjama’s aan doen.
Giulia leggen we alvast op bed en ik ga lekker boekjes voorlezen.
Daarna gaan we tanden poetsen en leggen Erik en ik Luca samen op bed.

Erik heeft nog gebeld met de vrouw van zijn beste vriend en het blijkt dat hij ten tijde van het ongeluk een lichte hersenbloeding heeft gehad. Dat verklaard voor ons in ieder geval een hele hoop.

We zitten lekker samen op de bank en genieten van het begin van dit weekend!

Fijne avond!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.