Help, mijn kind gaat naar school! 


Al maanden kijken we uit naar dit moment en morgen is het dan zover. Mijn binkie mag eindelijk naar school toe. Wat is hij er aan toe en wij ook wel eigenlijk. Hij vindt het spannend. Vorige week wilde hij ineens niet meer, maar toen we hem voor het eerst naar de bso brachten, vertelde hij vol trots aan een vriendje, dat hij ook naar school toe mag. Op de bso draait hij mee, alsof hij er al maanden zit, aldus zijn bsojuffies. Hoe trots kan je als moeder zijn. En toen wij hem vorige week op wilde halen tussen de middag, wilde hij niet mee, want hij bleef liever op de bso. Superfijn! 

Ik ben erg benieuwd hoe hij het zal doen morgen. Het scheelt denk ik wel dat hij met maar zes kindjes in een klas zit, waarvan hij er al twee kent, want zijn vriendinnen van het kdv zitten ook bij hem in de klas. 

Ondanks dat hij er aan toe is vind ik het toch ook best een dingetje. Mijn kleine baby wordt wel heel erg snel groot zo. 

Hoe vonden jullie het toen de kinderen voor het eerst naar school toe gingen? 

Liefs Marieke

Volg:
Share:

18 Comments

 1. 14 januari 2017 / 8:20 am

  Gefeliciteerd met jullie kleuter! En wat fijn dat hij het al zo goed doet!
  Ik vond het heel heftig dat mijn oudste naar school ging, ook omdat hij in zijn gedrag nog wat jonger was dan 4. Hij heeft er dan ook 2,5 maand over gedaan tot ik zonder problemen het klaslokaal kon verlaten. Ik heb de eerste twee keer ook gigantisch lopen brullen in de auto 😉

  • Marieke
   14 januari 2017 / 12:42 pm

   Dank je wel Linda! Gelukkig is dat goed gekomen met wegbrengen. Kan me voorstellen dat als een kind echt niet wil, dat je daar dan wel even van moet huilen. Zou ik ook hebben gedaan.

 2. 10 januari 2017 / 8:22 pm

  Toen mijn zoon voor de eerste keer naar school ging had ik het gevoel alsof gans mijn leven veranderd was 🙂 Mijn dochter startte in september met school. Ik had op voorhand gedacht dat het veel gemakkelijker ging gaan bij haar omdat wij de school nu al goed kennen en zij kende de school ook al van iedere dag broer te gaan afzetten en ophalen. En het was inderdaad minder ingrijpend dan bij broer maar het blijft toch iets speciaals die eerste schooldag…

  • Marieke
   13 januari 2017 / 5:44 am

   Kan me voorstellen dat het bij een tweede weer anders ging. Gelukkig ging het goed de eerste dag. En met mij ook 🙂

 3. 10 januari 2017 / 10:25 am

  Ik vond het wel oké. Meestal waren ze er ook echt aan toe. Wel vond ik het echt een heel andere wereld ineens. Ook voor mij als moeder.

  • Marieke
   13 januari 2017 / 5:43 am

   Is ook zo! Luca was er heel erg aan toe. En ik moet idd nog wel even wennen aan die andere wereld.

 4. 9 januari 2017 / 3:09 pm

  Maar 6 kindjes in de klas? Wat weinig! Volgens mij heeft hij het goed naar zijn zin gehad vandaag, als ik het zo op social media bij je zag! Heel fijn hoor 🙂
  Het lijkt me als mama vooral echt een stap.. *slik*

  • Marieke
   9 januari 2017 / 7:17 pm

   Ja het is een instroomklasje Mirjam. Vanmorgen zaten ze zelfs maar met zijn viertjes in de klas. Maar hij had het idd super naar zijn zin.
   Ja ik vond het ook echt een dingetje, maar het ging goed, ook met mij!

 5. 9 januari 2017 / 1:49 pm

  Ben benieuwd hoe zijn eerste schooldag was! Spannend hoor en ook voor mama natuurlijk. Gaat vast goed komen, lekker spelen en een hoop vriendjes maken. Mijn meiden waren er op een gegeven moment wel asn toe hoor. En mama ook ;))

  • Marieke
   9 januari 2017 / 3:05 pm

   Luca was er ook echt aan toe. En vermaakte zich prima. Wat ik dan wel weer heel fijn vind.

 6. 8 januari 2017 / 7:24 pm

  Spannend he zo voor de eerste keer!!
  Komt wel goed hoor!!!
  Ik vond t ook heel spannend maar bij beide kids was dit totaal onnodig!
  Ze kwamen de klas in en het was eigenlijk meteen goed 🙂
  Veel succes morgen!!!

  • Marieke
   9 januari 2017 / 3:03 pm

   Was zeker spannend! Maar ging beter dan verwacht en idd ook onnodig!

 7. Patricia
  8 januari 2017 / 3:04 pm

  Moet ik even terug graven. Volens mij was ik er ook wel aan toe. Ik werd soms stapel van hem en hij van mij. En wat anderen ook al schrijven ze wennen er zo aan en jij ook. Straks weet je niet beter meer. Maar wat gaat het snel he? Nog twee jaar en dan moet Vera ook snik snik.

  • Marieke
   9 januari 2017 / 3:02 pm

   Hahaha dat was hier ook zo hoor! Het hele gezin was er aan toe.
   Giulia wil ook al, maar moet nog anderhalfjaar wachten 😉

 8. 8 januari 2017 / 8:13 am

  Spannende dag morgen dus! Ik vond het allebei de keren toch wel spannend hoor, ik denk zelfs dat ik het spannender vond dan mijn dochters haha die vonden het allebei vooral heel leuk. Ik heb toch bij allebei de meiden wel een traantje moeten laten 😉
  Succes morgen, maar dat gaat helemaal goed komen denk ik 🙂

  • Marieke
   8 januari 2017 / 11:53 am

   Ja ik denk dat ik het ook spannender vind dan dat Luca het nu vindt.
   Ik heb me voorgenomen om geen traan te laten, maar ik ken mezelf haha.
   Dank je wel! 🙂

 9. Juflisanneblog
  8 januari 2017 / 8:29 am

  Mijn ervaring is dat kinderen het schoolgaande leven zo oppakken. Ik loop zelf nu een half jaar stage in groep 1 en het zijn stuk voor stuk allemaal lieve schatten. Het samen spelen met andere kinderen die ze nog niet kennen gaat zo snel! Voor je het weet komen ze thuis met getallen en woordjes die ze geleerd hebben 🙂 Het fijne aan kinderen op deze leeftijd is dat ze nog zo onbevooroordeeld zijn. Hij gaat het vast naar zijn zin hebben.

  • Marieke
   8 januari 2017 / 11:55 am

   Daar heb je gelijk in Lisanne, maar denk dat dat ook een beetje het probleem is. Hij wordt ineens heel groot! Het komt vast goed. Ik vind het gewoon spannender dan hij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.