Haakworkshop

Vorige week schreef ik er al over, maar zaterdag kwart over drie was het dan zo ver. De eerste meiden kwamen binnen druppelen. En om tien voor half vier waren ze allemaal hier. 

Voordat we konden beginnen heb ik eerst Erik met de kinderen de deur uitgewerkt en daarna de dames voor zien van een bakkie thee en wat lekkers. Terwijl ik hiermee bezig was, begon Marjolein van Het Haakatelier alvast met de eerste uitleg. De basissteken werden uitgelegd, van het maken van een opzetlus tot het haken van stokjes. Alles stap voor stap en als iemand er niet uit kwam, werd het ook nog eens persoonlijk uitgelegd (voor zover het nog niet persoonlijk was met maar zes meiden ;)) Al vrij snel werd er druk gehaakt en was het heel erg stil, wat best knap is. Zo nu en dan hoorde je wat gemopper, werd er wat uitgelegd en daarna weer verder gehaakt. 

De workshop duurde twee uur, maar voor mijn gevoel leek het maar een uur. Voor ik het wist stond mijn gezin weer voor de deur en was het dus al half zes. En waren de meiden weer richting huis. 

Ik vond dat de dames het best vlot oppakte, zeker als ik naar mezelf kijk bij mijn eerste workshop. En ik ben dan ook erg benieuwd naar het eind resultaat van alle colletjes die gemaakt zijn. 

Zelf heb ik gelukkig ook nog wel wat kunnen leren van Marjolein. Zo haakte ik een col van stokjes, afgewisseld met reliëfstokjes. Op de foto helaas niet duidelijk te zien. Overigens was deze col voor mezelf bedoeld, maar ik kan hem echt niet om, daar is de col echt te kort voor. En hij is ook niet af, maar de wol was op. Vrijdag nog even bij halen 😉 De col is meer formaat peuter trouwens. Aangezien Giulia al een col, in dezelfde kleuren heeft gekregen, van een lieve socialmediavriendin, wil ik deze col, als die af is, heel graag onder mijn lezers verloten.   

  

  Wil je mee doen aan deze giveaway? Laat dan een berichtje achter in de comments van deze blog. Volgende week maandag zal ik een winnaar kiezen. 

Heb je na het lezen ook zin in een workshop haken gekregen, kijk dan even op de site van Het Haakatelier  of neem contact met mij op. Als ik genoeg reacties krijg, kan ik altijd kijken of ik het weer kan regelen bij mij thuis. 

Liefs Marieke 

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Debbie
  5 maart 2016 / 2:54 pm

  Wat leuk! Ik ben zelf niet zo creatief maar wie weet als ik eens meer tijd heb

  • Marieke
   5 maart 2016 / 3:15 pm

   Ik ben ook niet creatief hoor Debbie. Verder dan dit en mijn letterbanner en lightbox kom ik ook niet qua creativiteit 😉

 2. Patricia
  4 maart 2016 / 9:36 pm

  Hey hoi,

  Ik reageer natuurlijk ook!!!
  Ik ben nu al weg van je haakspullen. Haha.
  Ik heb het ook weer geprobeerd maar het lukt me niet. Jammer!
  Zet hem op! Je gaat lekker.

  • Marieke
   4 maart 2016 / 9:55 pm

   Leuk leuk leuk!! Kan ik iig twee lootjes trekken
   Blijven proberen! Echt waar!!

 3. Anke
  29 februari 2016 / 12:18 pm

  Ja leuk! Voor Anouk 🙂

  • Marieke
   29 februari 2016 / 12:30 pm

   Zou zeker leuk staan bij Anouk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.