Geluk

  
Zoals ik al weleens eerder schreef, komt mijn bloginspiratie op de meest onhandige momenten. Vanmorgen kreeg ik bloginspiratie in de auto. 

Ineens moest ik denken aan geluk. Geluk is natuurlijk een erg breed begrip en voor iedereen kan dat wat anders zijn. Ik zeg nog weleens tegen Erik dat wij geen geluk hebben met loterijen, maar dat we heel gelukkig zijn in de liefde. Lekker klef natuurlijk. Maar zo bedacht ik vanmorgen, dat ik dan misschien geen geluk heb in loterijen, bij mij komt het op andere momenten. En die maken me misschien wel gelukkiger dan een winnend lot in de loterij (al zou ik geen nee zeggen hoor als ik win ;))

Uiteraard vallen de bruiloft, de zwangerschappen en de geboorten van Luca en Giulia onder Geluk, met een hoofdletter G, maar daarnaast zijn er nog meer geluksmomentjes. 

Zo won ik vorige week de Ladiesnight en op diezelfde dag ook nog een stickerset van Woezel en Pip voor de kinderen. Met de bingo tijdens de Ladiesnight won ik ook en het bowlen ging me ook niet slecht af (zowel in bingo als in bowlen ben ik bloedfanatiek, weet ik sinds vorige week ;)) Iets winnen zorgt dus voor een geluksmomentje. 

Vorig jaar verloor ik mijn baan, dat was natuurlijk erg vervelend en ontzettend kl*te, maar ook daar kwam het geluk op mijn pad. Ik solliciteerde bij een klant van mijn toenmalige werkgever. Op een functie die me niet heel leuk leek, maar ja werk is werk toch? En thuisblijven was geen optie. Na één gesprek werd ik al gebeld. Ze hadden besloten om mij op een andere functie te zetten, deze werd speciaal voor mij gecreeërd en ik mocht ook nog dezelfde dagen blijven werken als ik al deed. In deze tijd is dat niet een geluksmomentje maar een geluksmoment. Het verlengen van mijn contract is ook zo’n moment. 

En dan heb ik het nog niet over de geluksmomentjes die ik krijg van mijn man en kinderen. En dat kan heel simpel zijn van een kus van mijn man tot een kroel van mijn kinderen. 

Eigenlijk ben ik dus een heel gelukkig mens 🙂 

Wat zijn jullie geluksmomentjes? 

Volg:
Share:

5 Comments

 1. Marianne
  13 april 2016 / 7:34 pm

  Als Noa midden in de nacht, in haar slaap, rechtop gaat zitten en zegt: ‘mama, ik vind je lief.’
  Als ik mijn nieuwe kleine kindje voelen bewegen in mijn buik.
  Als Alex mijn kust op mijn voorhoofd.
  Als vrienden mij komen helpen. Belangeloos. Met hun hart.
  Als ik op mijn werk aan nieuws kom dat niemand anders nog heeft.
  Als ik de warmte van de zon voel.
  Als Bart als een blij ei op me afgestormd komt na een dag werken.
  Als mijn contract verlengd wordt.
  Als ik de kinderen hoor lachen.
  Moet ik nog doorgaan? #langelijst

  • Marianne
   13 april 2016 / 7:35 pm

   Maar zonder die tikfouten dan

  • Marieke
   14 april 2016 / 6:20 pm

   Hahaha klinkt allemaal erg herkenbaar (en die spelfoutjes daar lezen we wel overheen ;))

 2. Patricia
  13 april 2016 / 7:04 pm

  Wat een heerlijk stuk om te lezen! Ik heb deze week huiswerk opgekregen van een cursus die ik volg voor mijn oudste zoon. Mindfullnis voor ouders. Mijn huiswerk is geluksmomenten van en met je kind. En die dan opschrijven! En ook hoe je je voelt en wat het met je doet. Houding, gevoel, uitdrukkingen enz enz. Zo mooi om juist naar die kleine dingen te kijken die het grootste gevoel naar boven brengen!!! ❤️

  • Marieke
   14 april 2016 / 6:19 pm

   Wat goed dat je naar mindfulness gaat nu. Ik hoop voor je dat je voor jezelf en je kleine grote man de rust kan vinden 😉
   En geniet van die kleine geluksmomenten en niet van alleen van je oudste he 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.