Fotoshoot

Enkele maanden geleden won ik via Facebook een generatiefotoshoot van Evyys. Superleuk, want wij doen ieder jaar een fotoshoot en gratis is altijd goed natuurlijk 😉 

Enkele weken geleden, op zondag, was het zover. Ik wilde graag zomerse foto’s dus zorgde ik ervoor dat we alle vier een shirt met korte mouwen aan hadden. 

Om tien uur waren we bij de studio, Evelien van Evyys, deed goed haar best bij de kinderen. En de foto’s die we even snel op de camera zagen, leken erg leuk. Het zou een week duren voordat ze klaar waren, geen probleem natuurlijk. We willen uiteraard mooie en goede foto’s hebben. 

De zondag na de shoot kreeg ik een mail met een linkje. Bij de shoot hoorden ook nog drie gratis afdrukken, superleuk, alleen vind ik dat zonde, want daar doe ik niet zo veel mee. Dus van te voren al gevraagd of het mogelijk was hier digitale bestanden voor te ontvangen. In de mail stond dat ik in plaats van drie afdrukken, één digitaal bestand kon krijgen. Wat ik best vreemd vond, maar toen ik verder las ontdekte ik dat de fotograaf voor één digitaal bestand 22 euro vroeg. Ik wist niet wat ik las. En kreeg sterk de indruk dat ik de gewonnen fotoshoot zelf moest betalen. 

Uiteraard stuurde ik meteen een mail dat ik nogal schrok van de prijs die ze vroeg en hoe ik me daarbij voelde. Helaas was ze niet echt voor rede vatbaar en was er geen ruimte om te onderhandelen. Wel kon ik nog drie afdrukken krijgen, want ze wilde het gevoel wegnemen dat ik de shoot toch nog moest betalen. 

Hoe meer ik naar de foto’s keek, die op het eerste gezicht erg leuk waren, hoe meer foutjes ik zag in de bewerkingen. Zo miste Luca vingertoppen en mijn arm was tot drie keer toe maar voor de helft zichtbaar op de foto. Uiteraard heb ik dit ook aangegeven en nogmaals benadrukt dat de prijs die zij vraagt voor een bestand niet reëel is. Moet wel gezegd worden dat er ook pakketten aangeboden worden, maar 12 foto’s voor 200 euro vind ik nog steeds veel geld. En dat heb ik bij eerdere fotoshoots nooit betaald, zelfs niet inclusief de shoot. En al helemaal niet als er zo slordig nabewerkt wordt. 

Na nog een paar keer heen en weer mailen is er uiteindelijk een goede oplossing gekomen, waar alle partijen zich in kunnen vinden. En heb ik de foto’s ontvangen. 

Hieronder een kleine compilatie van de foto’s! 


En maar goed dat ik ze nu wel heb, want anders had ik drie van deze vier foto’s nooit gehad 😉 

Volg:
Share:

2 Comments

 1. Patricia
  26 mei 2016 / 9:56 am

  Goed bezig geweest!!! Mooi!

  • Marieke
   27 mei 2016 / 5:20 am

   Dat dacht ik ook 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.