Eten wat de pot schaft

Afgelopen week lanceerde Annemieke van Eethetbeter een nieuwe rubriek op haar blog en ik schreef ook een stukje. Hieronder vind je de blog die ik schreef. En als je hier klikt vind je de hele blog met alle andere stukjes op de site van Eethetbeter 😉


Vanavond aten we frietjes met shoarma. Nog niet zolang geleden had ik een kleine discussie over shoarma op Instagram. Waardoor Annemieke op het idee kwam om mij een stukje over kinderen en eten te laten schrijven voor Eethetbeter.
De discussie ging over wel of niet iets anders koken voor de kinderen als ze iets niet lusten. In dit geval ging het dus over shoarma. Wij zouden die avond shoarma eten en ik twijfelde of de kinderen het wel lekker zouden vinden. Omdat ik in dit geval geen backup had voor wat betreft ander eten, besloot ik het niet te doen.

Normaal gesproken eten de kinderen gewoon wat de pot schaft. Ook al hebben ze iets nog nooit gegeten, dan vind ik wel dat ze het in ieder geval geproefd moet hebben. Als ze het dan echt niet lusten, mogen ze alleen dat opeten wat ze wel lekker vinden en krijgen ze gewoon wat meer vla of yoghurt na.

Zo aten ze een week, na de eerder genoemde discussie dus wel shoarma en dat ging er, geheel tegen alle verwachtingen in, als zoete koek in.

Overigens ben ik gezegend met twee kinderen die zo goed als alles eten, van zeevruchtenrisotto tot rode kool en van hutspot tot tomatensoep. Al gaat het er de ene keer beter in dan de andere keer, maar goed we hebben allemaal weleens geen trek in, toch?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.