Doekenkindje

Om zes uur wakker en niet eens van de kinderen, maar omdat ik naar de wc moet. Echt zo stom!
Als ik weer op bed ga liggen hoor ik Luca even kletsen, maar ik val weer in slaap, totdat Giulia om tien voor zeven begint te mopperen. Het is maar heel even en ik wil blijven liggen, maar na vijf minuten is ze er weer. Dus ga ik er maar uit.
Ze ligt weer achterstevoren in bed. En ook Luca is inmiddels wakker. Ik haal hem eerst uit bed en ik verschoon hem meteen. Daarna is Giulia aan de beurt.
Luca wil nog niet ontbijten, dus maak ik alleen voor Giulia de fles. Die er in gaat als zoete koek.
Als Erik ook uit bed is, wil Luca toch wel een fles. Erik maakt die voor hem.
En wij doen eerst een bakkie, terwijl Luca naar Tita toverfeest kijkt.
Als ook wij hebben ontbeten, leg ik Giulia in bed en ga ik maar eens een was in de machine doen. En wat aanrommelen in huis.
Rond half elf is Giulia weer wakker en ik ga haar meteen aankleden. Erik geeft haar daarna een fles. En ik kleed Luca aan.
Zo fijn dat de winkels tegenwoordig open zijn op zondag. Nu kunnen Luca en ik gezellig samen boodschappen doen.
Op de terugweg valt Luca in slaap in de auto. Erik komt de boodschappen halen en ik neem Luca mee. Ik leg Luca meteen op bed. Erik ruimt de boodschappen op en ik doe de was. Het zonnetje schijnt heerlijk en zo lekker dat de was nog naar buiten kan nu.

Erik en ik lunchen samen en daarna genieten we nog even van de rust.
Om kwart voor twee komen er vrienden van ons met hun zoontje. Het is erg gezellig. Giulia en Luca slapen al die tijd heerlijk door.
Als ik een grapje maak tegen hun kleine man over een broertje of zusje, heb ik duidelijk het kaartje bij het cadeautje niet goed gelezen. Daar stond ook nog een vraagteken bij hun namen. En ze verwachten hun tweede kindje. Zo superleuk. Hun eerste is nu 50 weken jonger dan Luca en hun tweede scheelt dan zo meteen 10 maanden met Giulia, dus dat is wel heel leuk.

Giulia is als eerste wakker en gaat lekker even met onze vriend kroelen. En onze vriendin geeft haar de fles. Ik hoor Luca ondertussen ook roepen. En hij is enigszins verbaasd dat het druk is in huis. De kleine man van onze vrienden mag nergens mee spelen van Luca. Maar als we er wat van zeggen mag het ineens wel. Lekker ding!
Onze vrienden gaan voor het eten weg.
Rond half zeven gaan we aan tafel. Na het eten mag Erik nog even de badkamerlamp gaan verwisselen, want die is kapot. Helaas hebben we niet de juiste lampjes in huis.
Giulia heeft wat last van krampjes en wil alleen maar bij mij kroelen. Erik gaat met Luca tandenpoetsen en ik doe Giulia in de doek, zodat ik in ieder geval mijn handen vrij heb. Samen leggen we Luca op bed. Daarna gaat Erik lampjes verwisselen zodat we toch licht in de badkamer hebben. Ik vouw nog wat was weg, terwijl ik Giulia in slaap wieg. Heerlijk zo’n doekenkindje <3

Inmiddels ligt ook Giulia lekker in haar bedje en genieten wij nog even van deze zondagavond.

Fijne avond!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.