Doe-crea-met-je-kind-blog ;) 

Meestal laat ik dit soort blogjes aan andere bloggers over, zoals bijv. aan Linda van Voorjougespot.nl of aan Annemieke van Eethetbeter.nl en nog minder doe ik aan (blogjes over) cake en taarten bakken, want daar is Annemarie van Keekenmoor.nl dan weer een expert in. Maar toch wil ik dit wel met jullie delen. 

Vanmorgen waren de kinderen al vroeg wakker, en met vroeg bedoel ik dan ook echt vroeg, om kwart voor zes al. Het begin van een onrustige ochtend. Giulia kan alleen maar piepen, maar na een fles en een boterham wilde ze toch echt niet nog even slapen. Jammer maar helaas. Luca childe op de bank. En werkte met alles mee, want na de logopedie zouden we naar zijn beste vriendje toe gaan. Maar vlak voor we weg gingen kreeg ik een berichtje dat het door ziek zijn niet door kon gaan. Je zult begrijpen dat Luca teleurgesteld was. En wat kan je als moeder dan anders dan een alternatief verzinnen. En dat kwam er dus ook. We zouden na logopedie naar de kapper gaan en dan zouden ze allebei geknipt worden. En daarna zouden we visjes gaan kijken bij het tuincentrum. Luca was helemaal blij en liep vrolijk naar buiten toe. 

En toen kwamen we bij mijn auto, mijn band zag er wat zacht uit, ik hoopte nog dat ik hem op zou kunnen pompen bij de benzinepomp en dan de rest van de planning gaan uitvoeren met de kids. Maar zodra ik naar achteren reed, de deur opendeed om nog een keer te kijken, wist ik het al. Ik ga Luca weer teleurstellen. Met de auto kan ik echt niet weg. De band is naast zacht ook nog eens lek. Zodra ik dat tegen Luca zeg, begint hij onbedaarlijk te huilen en mijn moederhart zegt krak. Ik begrijp hem helemaal. 

Mijn eerste ingeving, dan gaan we weer naar binnen toe en spelen. Totdat ik bedacht dat ik ook iets kon gaan bakken met de kinderen. Luca vond het een goed idee en we zouden koekjes gaan bakken. Gelukkig zit de buurtsuper aan de overkant dus dat konden we lopen, wat ook wel even lekker was. Luca mocht kiezen, zandkoekjes of paddenstoelencakejes, hij koos de laatste. 

Eenmaal thuis meteen begonnen en Luca hielp mee. Hij zette de vormpjes op de bakplaat en likte de garde van de mixer af. Zat voor de oven te kijken hoe de cakejes werden gebakken. En versierde het glazuur met de stippen van de paddenstoelen. Uiteraard werden ze daarna geproefd en om zeker te weten dat ze goed gelukt waren, proefde hij er nog eentje 😉 

   
 Al met al een ontzettend leuke bezigheid om te doen met je peuter en kleuter. Vooral op een regenachtige herfstdag, daar passen de paddenstoelcakejes prima bij! 

NB dit is geen gesponsord bericht. De eerder vermeldde blogs (sites) zijn sowieso erg leuk om te volgen en de meiden zijn alle drie hartstikke leuk 😉 

Paddenstoelenmix was van Koopmans, maar de nog creatievere mama maakt dit natuurlijk ook gewoon zelf 😉 

Volg:

3 Reacties

 1. Annemarie
  19 oktober 2015 / 11:20 pm

  Hey wat leuk! Lief dat je me genoemd hebt! En weet je? Wat he eigen moeder maakt is het allerbekendste en allermooiste! Vooral na zo’n ochtend :). Groetjes Annemarie

 2. 17 oktober 2015 / 6:43 pm

  Wat heerlijk dat je de situatie zo om hebt weten te buigen! Heerlijk, dat soort momenten met je kind 🙂 Liefs, Annemieke p.s. Wat leuk dat je me noemt, dankjewel!

  • Marieke
   17 oktober 2015 / 6:45 pm

   Had ook niet verwacht dat het me zou lukken om het van negatief naar positief te veranderen 😉
   En graag gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.