De wc

Voor ik aan mijn blog van vandaag begin, moet ik even vermelden dat ik supertrots ben op mijn kleine man. Gisteren plaste hij voor het eerst op de wc, ok het waren maar drie druppels en de rest van de plas belandde in de keuken, maar toch 😉
En ja stom van mezelf dat ik dit gewoon ben vergeten te vertellen gisteren, het is toch een mijlpaal!!

Vanmorgen schrik ik wakker met de gedachte dat het al vijf voor elf is en Erik ligt nog naast me. Als ik op mijn telefoon kijk, zie ik dat het negen voor half zes is. Gelukkig, want dan kan ik me nog even omdraaien. Ook al gaat om half zes de wekker.
Erik gaat meteen zijn bed uit, want de plicht roept weer na een week vakantie. Zo saai ook. Maar ja het hoort erbij he. Volgens mij word het tijd dat ik ook weer aan het werk ga 😉

Rond kwart over zes wordt Giulia wakker, ik haal haar uit bed en leg haar bij ons op bed, zodat Luca niet wakker kan worden van haar.
Als ik haar de fles geef, hoor ik Luca een keer hard huilen, maar is daarna weer stil.
Als Giulia haar fles leeg heeft, is Luca nog steeds stil. Wij gaan dus ook nog even een tukkie doen. Ik doezel en Giulia slaapt lekker bij mij.

Om acht uur zijn we allebei wakker en we gaan maar eens bij Luca kijken. Hij springt meteen overeind.
Ik maak een fles voor Luca en thee en brood voor mezelf.
We kijken wat tv en Luca speelt met de duplo.

Als Giulia haar tweede fles leeg heeft, wil ik even naar het huis van mijn ouders om de kat te verzorgen. Giulia zit al in de maxi cosi, maar nog voordat ik helemaal klaar ben, spuugt ze het grootste gedeelte van haar fles uit. Onze plannen veranderen dus meteen, ik doe Giulia in bad en leg haar daarna lekker op bed. Aangezien de maxi cosi helemaal onder gespuugd is, moet ik die helemaal schoonmaken en we kunnen dus pas weg als alles droog is.

Terwijl Luca speelt, vouw ik de was weg. En daarmee is ook meteen alle vakantiewas weggewerkt.

Om kwart over twaalf gaan Luca en ik eten. Luca eet zijn boterhammen met pindakaas en ik eet salade.
Daarna leg ik hem op bed. En Giulia is inmiddels in de box in slaap gevallen. Aangezien ze niet helemaal lekker is, laat ik haar lekker liggen.

Op internet ga ik op zoek naar een site/shop die draagdoeken/zakken verhuren. Al snel kom ik bij Babybij.nl uit, waar ze de doekenbieb hebben.
En ik bestel een Bondolino, die ik twee weken mag lenen. Erg fijn, want dan hoef ik ook niet meteen iets aan te schaffen. Aangezien ik ook nog steeds de mini monkey hier heb liggen, waar ik niks mee kan.

Als de kinderen wakker zijn en voorzien zijn van fruit en een fles, gaan we naar het huis van mijn ouders.
Overigens ben ik blij dat de zon schijnt, want zowel de verkleiner als de hoes van de maxi cosi zijn droog, helaas niet schoon dus ik ga ze ook nog proberen te wassen.

Zodra ik de deur open doe bij mijn ouders begint Luca oma te roepen. Het klinkt steeds zieliger. Ik kan hem blijven uitleggen dat opa en oma er niet zijn, maar dat snapt hij toch niet.

Na het verzorgen van de kat, gaan we terug naar huis. We moeten nog even een boodschap doen, dus we lopen naar de Spar. Luca doet het supergoed naast de kinderwagen, bij kleine stukjes. Viel me vorige week ook al op toen we op vakantie waren. De kanjer!
Op de terugweg draagt Luca de zak met aardappels, het was maar een kilootje, maar toch ik vind het knap.

Erik gaat na het werk een tweede isofix halen voor in zijn auto. En die mensen hebben ook een maxi cosi over die we meteen overnemen voor een heel klein prijsje.

Als hij thuis is, gaan we lekker eten. Luca zit volop te genieten en vraagt om meer. Wat altijd goed is ( ik had ook minder opgeschept dan normaal ;))

Na het eten ruim ik de boel op en Erik bouwt met Luca een toren van duplo.
Als we klaar zijn is het bedtijd voor Luca, die inmiddels al naar dromenland vertrokken is.
Giulia ligt bij Erik op schoot.

Fijne avond!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.