Buikpijn update

Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik nog steeds regelmatig pijn in mijn buik. Maar vandaag wel weer gaan werken, want van thuis zitten word ik ook niet veel beter. Iets met heel veel nadenken en zo 😉 

Gelukkig hoefde ik alleen de ochtend maar te werken, want vanmiddag mocht ik me melden bij de gynaecoloog. 

De hele ochtend al last van mijn buik en op van de zenuwen. Ik had om 13.35 uur een afspraak. Ze liep een klein beetje uit, maar het viel uiteindelijk nog reuze mee. Wat fijn is, want zolang in de zenuwen zitten is ook niet wat. Eerst hadden we een klein algemeen gesprekje en daarna kreeg ik een inwendige echo. Ik had zo gehoopt nooit meer op zo’n stoel te hoeven liggen, maar helaas. Dit was toch anders dan de andere inwendige echo’s toen gingen we op zoek naar een baby. Nu ook even gekeken, maar nee, er zit echt niks. Behalve dan die cyste. De cyste is goedaardig, hoorde je de klap, dat was de zware last die van mijn schouder viel. En ondanks dat de echoscopist het al had gezegd, vond ik het toch prettig het ook  nog eens van de gynaecoloog te horen. De cyste werd verder goed opgemeten en ze kwam al gauw tot de conclusie dat de cyste, die twee weken geleden nog 5,5 cm groot was, nu nog maar 3,7 cm groot was. Hij is dus wat geslonken, wat kan betekenen dat hij is geknapt of is gaan lekken. Ook heeft ze nog lekker op mijn buik staan duwen en dat alles met die echo inwendig. Ze deed me echt zeer. En de tranen sprongen dan ook in mijn ogen. 

Uitslag van dit onderzoek, voorlopig gaan ze niks ondernemen. Mocht de buikpijn heftiger worden, dan moet ik wel meteen naar de spoedafdeling bellen en dan gaan ze me meteen verder onderzoeken. Mocht dit niet gebeuren, wat ik natuurlijk hoop, dan wil ze me over vier weken toch nog eens zien. En dan gaat ze verder beslissen of er misschien toch nog geopereerd moet worden. 

Overigens kan het zo zijn dat de buikpijn wordt gevormd door meerdere dingen. Doordat ik een keizersnede heb gehad, kan het zijn dat ik verklevingen heb en dat aan de ene kant die verklevingen nu aan die cyste vast zitten. En aan de andere kant aan de eierstok, waardoor er ook een soort druk op komt te staan 

Voor nu ben ik allang blij dat het niks ernstigs is en ik gewoon binnenkort alles weer kan doen! Althans daar ga ik wel voor! 

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 15 februari 2016 / 2:01 pm

  Fijn dat het goedaardig is allemaal. Hopen maar dat hij nu lekker vanzelf verdwijnt, want geopereerd worden en buikpijn hebben dat is allemaal niet leuk natuurlijk. Hoe is het inmiddels met je?

  • Marieke
   15 februari 2016 / 5:37 pm

   Daar hoop ik ook nog steeds op Roxanne! Ondanks dat ik er niet veel over zeg heb ik al vanaf donderdag weer meer en heftiger buikpijn. Ik hoop dat het een teken is dat ie aan het slinken is. Moet eigenlijk de gynaecologie bellen, maar kijk het aan tot vrijdag en dan bel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.