Als je terug in de tijd kon gaan…

Wat zou je dan doen?
Deze teatopic zorgt uiteraard weer voor bloginspiratie. Hieronder lees je wat ik dan zou doen 😉

Als eerste zou ik mijn bruiloft heel anders gedaan hebben. Wel met dezelfde man trouwens, dat wel. Maar aangezien wij een voorliefde hebben voor Italië, zou ik in Italië gaan trouwen. En ik denk dan, heel cliché, aan Toscane. Maar niet aan het landschap, maar aan Florence. Flaneren in een trouwjurk op de Ponte Vecchio. Of in Rome, bij de Trevi Fontein of de Spaanse trappen. Al is Sirmione aan het Gardameer ook wel heel mooi. Maar goed, wie weet kan dat ooit als we onze geloften gaan vernieuwen, of zo! Overigens was onze bruiloft hartstikke mooi hoor daar niet van, maar ja als ik dan toch mag zeggen wat ik over zou doen 😉

Daarnaast zou ik wellicht minder zijn gaan stappen en meer gaan sparen zodat ik wat van de wereld zou hebben gezien voordat de kinderen er zouden zijn. Dat stappen deed ik voordat ik Erik leerde kennen. Daarna heb ik geloof ik nog twee keer een kroeg van binnen gezien, maar dat geheel terzijde. Uiteraard kunnen we nu ook wel verre reizen maken, maar vind dat soort reizen leuk als ze zo meteen ook de leeftijd hebben om het echt mee te maken en te herinneren. 

Ik zou gewacht hebben met het kopen van een appartement zoals we nu hebben. En dan een leuke eensgezinswoning gekocht hebben, zodra het kon. Al vind ik het gelijkvloers wonen qua schoonmaken wel erg ideaal. En het is heerlijk dat de kindjes op hun eigen kamer kunnen spelen, terwijl ik niet steeds naar boven hoef te lopen. 

Ik zou mijn opleiding, Toerisme en Reacreatie,  waarvoor ik was aangenomen op school, hebben afgemaakt. Maar ben er sowieso nooit aan begonnen, want werken in het restaurant bij Landal Greenparks Warsberg was vele malen leuker dan naar school gaan. En gelukkig is het uiteindelijk nog goed gekomen. Ik werk nu in de transport en logistiek. Iets wat ik ten tijde van mijn horecawerk niet had verwacht. Maar wat echt wel mijn grote liefde is voor wat betreft werk. En dan met name cargadoorswerkzaamheden (scheepvaart/deepsea). 

Uiteraard ben ik benieuwd naar wat jullie anders zouden doen als jullie terug konden in de tijd. Ik lees het graag in de comments. 

Volg:
Share:

4 Comments

 1. 6 juli 2016 / 8:21 pm

  Ik zou meer genieten van de dingen die je gewoon voor lief neemt.. Ze zetten je wel aan het denken die teatopics 🙂

  • Marieke
   6 juli 2016 / 8:43 pm

   Dat is inderdaad ook een hele goede! Dat moet ik eigenlijk ook doen.
   Ja daar hebben ze bij Pickwick goed over nagedacht 🙂

 2. Patricia
  29 juni 2016 / 8:40 pm

  Als ik terug kon in de tijd…
  Dan was ik eerst een jaar op mijzelf gaan wonen ipv meteen samen te wonen. Kijken hoe ik zelf dingen moet regelen en onder vinden.
  Ik zou een andere opleiding hebben gekozen. Ik ben dol met kinderen maar mijn opleiding is niet breed. Ik kan eigenlijk geen kant op.
  Ik zou bepaalde situaties anders hebben aangepakt. Ik heb nu een rugzak met ervaringen die ik nu weet te gebruiken en zou dat zo graag eerder hebben willen gebruiken.
  Ik zou eerder een derde kindje hebben gekregen. Dan nu pas. Denk dat dat voor de kids vast leuker zou zijn geweest.
  Ik zou mijn huis af hebben gemaakt voor wij erin gingen trekken. Het is nog steeds niet af. (Geen plintjes ed)
  Ik zou denk ik geen katten hebben genomen. Door de drukte van alle dag vergeet ik die beestjes liefde te geven.
  Dan zou ik een andere bank hebben gekocht waar we lekker op kunnen liggen.
  Dan dan dan… Zo kan ik wel even door gaan. Maar de grooste dingen ben ik best tevreden over al zeg ik het zelf.
  Leuk zo’n stukje!

  • Marieke
   29 juni 2016 / 9:07 pm

   Heerlijk om te lezen Patricia! Soms is het best jammer dat we niet terug kunnen in de tijd.
   Dat van de katten herken ik. Is voor mij de reden geweest om ze een beter huis te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.