Als je me echt zou kennen

Wat een mooi programma is dat en met mij vinden vele bloggers dat. Ik was dus eigenlijk niet van plan om er een blog over te schrijven, maar de zin spookt steeds door mijn hoofd en ik kan hem zelf ook toepassen. Maar durf ik me wel bloot te geven? Niet dat ik heel veel lezers heb, maar manlief en andere dierbaren lezen ook mee. En ik wil niet zomaar iemand kwetsen door me bloot te geven. Aan de andere kant is het wellicht weleens goed om het van me af te schrijven. 

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat mijn kinderwens nog steeds bestaat. Een derde kindje lijkt me geweldig. En ik zou dan het liefst tegelijkertijd samen met een vriendin zwanger willen zijn (alsof je dat voor het zeggen hebt, maar goed ;)) Ik denk niet dat het er nog in zit, aangezien mijn wederhelft er al vier heeft en een vijfde echt niet ziet zitten. En daarnaast ben ik heel erg blij en gezegend met twee gezonde kindjes. 

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat ik het vreselijk vind dat mijn kinderen nooit bij opa en oma mogen of kunnen slapen. Zeker Luca wil dat heel graag, aangezien veel van zijn vriendjes en vriendinnetjes regelmatig bij hun opa en oma mogen slapen. Hij vraagt het dan ook regelmatig en belt zelfs opa en oma op om het te vragen. Mijn moederhart breekt keer op keer als er niks concreets wordt afgesproken. Gelukkig begrijpt hij het nog niet zo goed, maar dat moment komt natuurlijk wel een keer. 

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat ik weleens jaloers ben op mensen bij wie alles maar aan komt waaien en die nergens moeite voor hoeven te doen. 

Zouden jullie een “als je me echt zou kennen” bekentenis achter durven te laten? 

Volg:
Share:

4 Comments

 1. 19 maart 2016 / 8:21 pm

  Goed dat je het toch hebt gedaan!
  Ik twijfelde ook na al die blogs van andere maar goed ik schrijf ook voor mezelf en wat mij bezighoudt. En deze vraag houdt me echt bezig de laatste tijd.

  Als je me echt zou kennen…..zou je weten dat het houden van andermans kinderen voor mij niet moeilijk is. Maar wel het GEZEIK van hun moeder en alle negatieve vibes erom heen
  Het vreet energie en ik heb die niet meer

  • Marieke
   19 maart 2016 / 8:28 pm

   Precies! Zo denk ik er ook over!
   Pffff…. Energievreter idd! Niet leuk!! Knuffel!!

 2. Patricia
  18 maart 2016 / 3:30 pm

  Mooi dit toch nog te lezen! Ik ben trots op je. En ik herken veel hier in. Ik hoop voor je dat er nog dingen gaan veranderen. En je anders doen denken.
  Dikke knuffel. Als je mij echt zou kennen…. Zou je weten dat ik best nieuwsschierig naar je ben. En of het in het echt net zo klikt met ons.

  • Marieke
   18 maart 2016 / 4:13 pm

   Dank je wel!! Jammer dat het zo’n eind weg is he! Dikke knuffel terug!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.