Afvallen

Samen met nog twee anderen was ik een paar weken geleden begonnen met afvallen. De eerste twee weken gingen super, ik viel in totaal 2,5 kilo af en was daar best blij mee. In de derde week zat er al weer een kilo aan, terwijl ik hetzelfde deed als de week daarvoor. Niet leuk dus, want dat motiveert niet echt. In de vierde week bleef het gewicht gelijk en ook daar baalde ik van. En vanaf dat moment ging het weer mis. Weeg nog steeds hetzelfde maar als ik zin heb in wat lekkers ‘s avonds, dan pak ik het ook gewoon. Ik ben gewoon niet zo goed in afvallen geloof ik. Eigenlijk zou ik weer moeten gaan hardlopen, wat ik inmiddels langzaam weer mag gaan proberen met één keer in de week, maar zelfs daar kan ik me niet toe zetten. Stiekem ben ik bang dat mijn bekken toch niet doet wat het moet doen en dat ik dan alsnog een bekkenbodemverzakking krijg. En daar zit ik helemaal niet op te wachten. 

Ik merk trouwens wel dat als de nachten slecht zijn, ik ook meer behoefte heb aan eten. Op de dagen dat ik werk, geef ik daar gelukkig niet aan toe. Heb voor daar echt een vast ritme opgebouwd met vaste tijden. Die stap is in ieder geval wel gezet. 

Hoe zwak ook, de komende weken met de feestdagen komt er toch niks van lijnen terecht. Wie weet kan ik die knop in januari echt omzetten, zodat ik in juni, als we op vakantie gaan, mijn streefgewicht echt heb bereikt. 12 kilo in zes maanden zou moeten lukken, maar dan moet ik er wel echt voor gaan. 

Ik ben wel benieuwd wat jullie tips & tricks zijn, als het om afvallen gaat. Wie weet kan ik daar wat mee 😉 

  

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.