Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De mooiste kerstverhalen voor kinderen – never not shopping #18

Dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling van kinderen dat weten we eigenlijk allemaal wel. De kinderboekenweek wordt niet voor niets ieder jaar georganiseerd. Met kerst voor de deur verzamelde ik de mooiste kerstverhalen voor kinderen.

Woezel & Pip – Kerst in de tovertuin

Woezel en Pip mogen een kerstboom uit gaan zoeken in het bos. Uiteraard beleven ze weer een mooi avontuur en geven ze ook nog een wijze les mee.

Dick Bruna – Kerstmis

In Kerstmis wordt het verhaal over de geboorte van Jezus echt in kindertaal uitgelegd. Daarnaast zijn de illustraties wel heel erg herkenbaar voor kinderen. Persoonlijk is dit wel mijn favoriete kerstboek. Gelukkig delen de kinderen die mening met me.

Ingeborg Bijlsma – Bobbi viert kerst

In Bobbi viert kerst draait alles om gezelligheid. Zo gaat Bobbi een kerstboom kopen, sleeën en zelfgemaakte kerstkaarten rondbrengen.

Ted van Lieshout – Kerstmis met Boer Boris

In dit boekje van Boer Boris liggen leven en dood dichtbij elkaar. Terwijl Boer Boris een kerstboom gaat zoeken, sterft het oude varken. Na de begrafenis wordt kerst toch nog mooi.

Dikkie Dik – Kerstmis

Dikkie Dik viert samen met zijn vriendjes kerstmis. Ze snoepen van de kerskransjes, krabben aan de pakjes, zoeken de kerstster en zingen liedjes.

Seuss – Hoe de Gniep de kerst stal

De Hunnen bereiden zich voor op de kerst. De bomen worden versierd met lampjes en ballen. Ze verheugen zich op de cadeautjes en samen zingen. Maar de Gniep denkt daar heel anders over. Die houdt niet van feesten. Dus is hij van plan om de lampjes en cadeautjes te stelen.

Marianne Busser – Liselotje en het kerstfeest

Ieder boekje van Liselotje begint met een versje over een meisje in een paleisje. Dit keer vieren ze met de hele familie kerstmis. Ook de koning is van de partij en die verzint natuurlijk weer hele gekke dingen.

Vivienne den Hollander – het kerstverhaal

In het kerstverhaal wordt het verhaal van Maria, Jozef en Jezus uitgebreid verteld, maar wel zo dat kinderen het ook goed kunnen begrijpen.

Een jongen met de naam Kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis, is een kerstverhaal voor als je in onmogelijke dingen geloofd. Een aanrader om voor te lezen in de klas of tijdens de donkere dagen voor kerst.

Wat is jouw favoriete kerstverhaal voor kinderen? Ik lees het graag in de comments.

In deze blog is gebruik gemaakt van affiliate links. In de disclaimer lees je hier meer over.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.