Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De leukste kerststallen voor onder de boom – never not shopping #16

Ieder jaar ga ik op zoek naar een houten kerststal, maar ze zijn altijd al uitverkocht als ik er aan denk. Dit jaar kocht ik twee kerststallen, maar dan wel al in oktober. Ik deel de leukste kerststallen met je.

Houten kerststallen

Zelf ben ik groot fan van houten kerststallen en was dan ook blij dat ik eindelijk mijn favoriete kerststal van Simply for Kids kon bestellen. Maar ik had er stiekem nog wel een paar op het oog. Zo vind ik de Ostheimer kerststal ook echt ontzettend mooi, maar daar zou je eigenlijk ieder jaar een onderdeel van moeten kopen, want Ostheimer is vrij prijzig.

Niet zoveel ruimte onder je kerstboom of gewoon geen zin in een grote kerststal? Dan is het kerststalletje van Sevi Nativity echt een uitkomst. Ik vind het er persoonlijk ook nog eens supercute uit zien.

Holztiger ook een bekend merk onder houten speelgoed bracht ook een leuke kerststal op de markt. Het is kleurrijk en door de vormen makkelijk vast te houden voor kinderen.

Dick Bruna, uiteraard bekend van Nijntje, bracht ook een stal uit, waarbij je wel echt de Dick Bruna tekeningen herkent.

Spelen met kerststallen

Een aantal gerenommeerde speelgoedmerken brachten ook kerststallen op de markt. Dit jaar liet ik me verleiden om er hier ook één van aan te schaffen voor de kinderen, omdat ze allebei bezig zijn met het verhaal over Jezus. Nu kunnen ze het verhaal en hun eigen fantasie combineren.

Ik kocht er eentje van Playmobil, zo kunnen ze zelf de stal opbouwen en er heerlijk mee spelen. Voor onder drie jaar heeft Playmobil de 123 variant, waarbij er geen kleine onderdelen in de stal zijn verwerkt.

De afgelopen jaren zag ik ook steeds de stal van Little People voorbij komen, maar omdat ze daar nooit echt meegespeeld hebben en ze daar ook niet tot hun tiende meespelen, vond ik dat best zonde.

Jouw kind fan van Pinypon? Nog niet eerder zag ik het voorbijkomen, maar van Pinypon hebben ze er nu dus ook eentje. Is overigens niet bestemd voor kleine kinderhandjes.

Traditionele kerststallen

Uiteraard zijn er ook nog de traditionele kerststallen van porselein, maar persoonlijk heb ik daar dan weer niet zoveel mee. Al komt dat misschien ook wel, omdat wij er vroeger thuis ook zo eentje hadden en ik daar van kindeke Jezus in de stal duwde en deze er er niet meer uitkreeg. Mijn kinderen kennende, zouden zij precies hetzelfde doen 😉

Zijn jullie kinderen ook zo bezig met het verhaal over Jezus? En hebben jullie een kerststal staan? Ik lees het graag hieronder.

In deze blog is gebruik gemaakt van affilitate links, voor meer informatie verwijs ik je naar de disclaimer.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 12 oktober 2020 / 8:48 pm

  Wat een leuke stalletjes!! Ik vind de houten erg leuk maar die van Playmobil ook hihi. Dit jaar zijn de kinderen voor het eerst bezig met het kerstverhaal. Dus binnenkort komt er een boek binnen dat ze zelf kunnen lezen. Dat heet ook Het Kerstverhaal

  • Marieke
   Auteur
   12 oktober 2020 / 8:50 pm

   Ja leuk he. Ik ben nog altijd blij met mijn kerststalletje.
   En hier ook al diverse boeken met het kerstverhaal

 2. 10 december 2018 / 10:38 am

  Leuk artikel! Ik zag hem op Facebook voorbij komen. Wij hebben sinds sinterklaas de little people kerststal, hij is echt super leuk en zelfs de oudste van 3.5 wil er nog graag mee spelen. Die van Dick Bruna vind ik ook erg leuk

  • Marieke
   Auteur
   10 december 2018 / 11:14 pm

   Dank je wel 🙂 Ja die is ook echt heel erg leuk!! Eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.