Kinderpraat – Wie houdt er nu niet van? – Review

Kinderpraat, wie houdt er nu niet van? Ik kan een boekje vol schrijven met alle uitspraken van mijn kinderen. Wat goed uitkomt, want van Sophie van Mama ABC ontving ik een leuk invulboekje.

Wie is Sofie?

Sofie is moeder en de eigenaresse van haar leuke blog Mama ABC. Zij deelt hier onder andere artikelen over het gezinsleven. Aan haar blog is ook nog eens een hele leuke webshop gekoppeld, waar je het boekje Kinderpraat kan vinden. Maar daarnaast verkoopt ze ook nog andere invulboekjes, mijlpaalkaarten en nog veel meer. Dus neem zeker even een kijkje op haar blog en in haar webshop.

Kleuter- en peuterpraat

Met een kleuter en peuter in huis, komen er heel wat praatjes voorbij. Van kleine versprekingen zoals onderstekop en binnenstevoren tot aan hele gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Waar dan ook vaak geen touw aan vast te knopen is. Deze gesprekken vinden overigens vaak plaats in de auto, als ze saampjes op de achterbank zitten.

Opslaan

Een hele hoop versprekingen probeer ik op te slaan in de notities van mijn telefoon, maar het is natuurlijk veel makkelijker om het allemaal te bundelen in één boekje. Zo heb je altijd alles bij de hand en kan je het ook niet zo snel van je telefoon verwijderen. En kan je het ook nog eens nalezen als ze groter zijn.

Een paar leuke uitspraken

Uiteraard wil ik een aantal van die uitspraken van mijn kinderen graag met jullie delen.

Uitspraken van Luca: 

 • Schudden met je bovenbillen
 • In Duitsland zijn alle mensen duizelig

Uitspraken van Giulia: 

 • Mama wil je mijn elleboog inslikken
 • Er staat een karretje op de schilderij

Kinderpraat, het boekje

Lijkt net op een echt boekje, met een heuse inhoudsopgave, die Kinderpraat in drie verschillende hoofdstukjes verdeeld.

 • Kindergegevens
 • Kinderpraat woordenschat
 • Kinderpraat leuke uitspraken

Dit geeft het boekje net even dat beetje extra’s, waardoor ik het boekje nog leuker vind. Zo kan je in Kinderpraat bij woordenschat onder andere de eerste woordjes kwijt. En bij leuke uitspraken, uiteraard de allerleukste uitspraken van je kinderen. Je hebt alle ruimte om de uitspraken op te schrijven en je zou er zelfs, net als ik, foto’s bij kunnen plakken op de pagina’s met hartjes of washitape gebruiken. Houd je van handletteren? Dan kan je jouw Kinderpraat ook nog eens heel erg leuk personaliseren met doodles en mooie teksten.

Hebben jullie een invulboekje in huis? Ik lees jullie reacties graag in de comments.

Volgen jullie mij al op Facebook, Instagram of Pinterest?

Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking, echter heeft dit geen invloed gehad op mijn mening over het boekje Kinderpraat.

 

Volg:
Share:

8 Comments

  • Marieke
   30 september 2017 / 9:38 pm

   Ik zeg doen!!

 1. 28 september 2017 / 9:16 pm

  Oooh, wat leuk! Ik zit er aan te denken om een keer mijn Twitter uit te pluizen en alles maar eens op te schrijven. Eigenlijk gebruik ik Twitter om alle uitspraken te noteren, maar ik wil ze graag op wat vaster papier hebben. Wat een superleuk idee dit 🙂

  • Marieke
   28 september 2017 / 9:24 pm

   Hahaha hoop ik niet dat je net zoveel tweets hebt als ik, anders ben je nog even bezig 😉

 2. 28 september 2017 / 5:53 am

  Ik ben wel van plan om in de toekomst zo’n boekje aan te schaffen. Waarschijnlijk blijven enkele uitspraken je wel bij, maar als ik ze niet opschrijf, vergeet ik er ook heel veel en dat zou zonde zijn. Leuk boekje!

  • Marieke
   28 september 2017 / 9:26 pm

   Dat heb ik ook hoor, daarom heb ik het ook in mijn telefoon staan. Maar als die een keer crasht ben ik alles kwijt, dus vanaf nu het boekje maar bijwerken

 3. 27 september 2017 / 6:53 pm

  Wat een leuk idee. Ik hield het altijd in een leeg notitieboekje bij.

  • Marieke
   28 september 2017 / 9:26 pm

   Dat is ook een goed idee inderdaad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.