Weekendoverzicht #21 

Afgelopen weekend stond natuurlijk in het teken van kerst. Daarom een wat ander weekendoverzicht dan dat je van me gewend bent. Meer foto’s, minder blog 😉 

Vrijdag 23-12 

De boodschappen werden al om kwart over zeven bezorgd. 

De kinderen gingen vandaag een halve dag naar het kdv, zodat ik nog wat kerstinkopen kon doen. En ze vermaakten zich prima, samen op één groep. 

Foto gemaakt door de juf van het kdv 

Om kwart over twaalf ben ik zo goed als klaar met de kerstinkopen. Alleen voor Giulia heb ik nog niks. Maar ik moet de kinderen ophalen. Thuis vermaakte Luca zich op de bank met de iPad. 

Giulia wilde niet slapen, maar was wel drie kwartier stil voor ze ineens begon te huilen. Ze sliep gelukkig nog even lekker verder op mijn schoot. 

Erik was al vroeg thuis en heeft lekker vakantie nu. Ik ben jaloers 😉 

’s Avonds pakte ik kerstcadeautjes in, nadat ik ook nog slaagde voor Giulia. 

Zaterdag 24-12

Voor ons begon kerst vandaag. We gingen brunchen bij mijn schoonmoeder. Ik maakte onder andere worstenbroodjes en kaasbroodjes. 

We aten heerlijke hapjes bij mijn schoonmoeder.

Er werd gespeeld en gekroeld. We hadden een gezellige morgen/middag. 

Ook bezochten we nog even mijn schoonvader in het verzorgingstehuis. 

We brachten Eriks oudste zoon, die ook mee was, weer naar huis en de kindjes sliepen lekker op de terugweg

Thuis genoten we van een heerlijk driegangendiner. 

Garnalencocktail 

Pommes duchesse, haricot verts en entrecôte (Erik had hertenbiefstuk en de kinderen sterrenhamburgers) 

Aardbeienijs voor de kinderen, mousse voor mij en panna cotta voor Erik. 

Zondag 25-12 1ste Kerstdag 

We starten lekker op ons gemak op. We pakten cadeautjes uit. Ik ben weer goed verwend, met een nieuwe mascara en make-up remover van Clinique en een Rituals pakket <3

Manlief wilde graag batterijen voor zijn flitser en kreeg ook nog lekkere creme van Biotherm en een pot met fudge (de pot was overigens eigen belang, want mingroen :p) 

Ook de kinderen kregen nog een cadeautje. Luca kreeg safaridieren van Playmobil en Giulia lopende Pip. Beide cadeaus vielen erg in de smaak. 

We ontbeten gezellig met zijn viertjes. 

Na het eten gaan we ons klaar maken voor de middag. Hieronder de kerstoutfits van de kinderen, die uiteraard niet stil wilde blijven staan. 

Mijn kerstoutfit, een jurkje <3 


Terwijl Giulia sliep, childe de mannen op de bank en lakte ik mijn nagels. 


Na Giulia’s slaapje gaan we richting mijn zusje en zwager. Waar we ook weer verwend worden met mooie cadeautjes. 

Douchegel en bodylotion van Victoria’s Secrets en een masker van Hema voor mij. 

i-Create en iTuneskaart voor Erik. En de cd van Kensington is van ons samen. 

De kinderen kregen Playmobil, een popje en stickers van Woezel en Pip en Paw Patrol. 

Mij zusje en ik bereidden samen het eten voor. En maakten snel een selfie tussendoor. 

We hebben gezellig met zijn allen gegourmet en Luca en Giulia vonden dit wel erg leuk! Dus dit is wel voor herhaling vatbaar 🙂

Na het eten deden de kinderen nog even gek met ome Serhat. En daarna gingen we weer richting huis. 

Maandag 26-12 2de Kerstdag

Luca was om zes uur al wakker, maar we stuurden hem terug naar bed. Na tien minuten moest hij naar de wc en Erik bracht hem weer naar bed. Erik was er rond zeven uur uit, Giulia om tien voor half acht en Luca en ik om tien voor negen. Heerlijk!! Al hadden we wel wat stress, want mijn ouders kwamen een bakkie doen aan het eind van de ochtend. 

Het was erg gezellig. En ook nu werden we weer verwend met cadeautjes. 


Toen mijn ouders weggingen, ging Giulia slapen. En maakte ik mijn haakprojectje af. 

Aan het eind van de middag hebben we nog even een  bakkie bij mijn ouders gedaan. Daar snoepten we van kaasjes en toastjes en tegen de tijd dat we thuis waren, hadden we niet echt trek meer. Al aten Erik en ik nog wel even de entrecôte en hertenbiefstuk op, anders hadden we die weg kunnen gooien. De kinderen lagen er op tijd in en wij plofte op de bank om na te genieten van dit heerlijke weekend. 

Uiteraard gaven wij ook cadeautjes aan mijn ouders, schoonouders en zusje en zwager. Onder andere onderstaande fotolijsten met foto’s van de kinderen. 

Hoe was jullie kerstweekend? 

Liefs Marieke 

Ps liever zo de overzichten in het vervolg of toch meer tekst en minder foto’s? Ik lees jullie reacties graag onder mijn blog. 

Volg:

5 Reacties

 1. Patricia
  27 december 2016 / 1:33 pm

  Wat een top kerst hebben jullie gehad heerlijk! Ik vind het op deze manier prima. Mooi overzichtelijk en in verhaallijn. Niet langdradig leuk!
  En wat een verwennerij zeg.

  Wij hebben kerstavond lekker gegeten met elkaar (Lars was ook vroeg vrij) en zijn daarna naar de kerk geweest. Toen we. Terug waren worstenbroodjes gegeten (Lars zijn traditie) en kadotjes uitgepakt. Doe altijd voor alle vier 1 voor klein bedrag. En ik kreeg een boek die Lars voor mij had gekocht!
  Daarna kids op bed en wij keken all You need is love.

  Eerste kerstdag lekker ontbijt gehad en kwamen mijn ouders bij ons een bakkie doen. Ik heb kniepertjes gebakken en eind van de middag toen Vera wakker was naar mijn vriendin en haar ouders geweest. Daar thee gedronken en een borreltje gehad. Thuis hebben we gegourmet. Vera had alles ondergepoept dus viel het eten in het niets. Ben echt een poos met haar bezig geweest. Terwijl ze alles op de wc doet bijna. Kids op bed en wij nog even tv kijken. Helaas viel ik in slaap.

  Tweede kerstdag weer lekker ontbijten en rustig aan doen. Tegen 13.00 uur gingen we naar lemelerberg. Daar kwam mijn schoonfamilie bij een. (Vorig jaar ook gedaan) samen drinken eten en wandelen. Tegen vijf uur terug naar huis en hebben we Vera eten gegeven en op bed gebracht die was dood moe. Daarna om 20.00 uur hadden wij ons lekkere eten klaar. Helaas vonden de jongens het niet lekker. Grrr haha.
  En optijd naar bed. Jongens vandaag naar de bso (gaan skiën) en Lars moet werken. Ik ben deze week vrij. Vera naar oma en ik aan de schoonmaak en opruimen. Straks komt mijn vriendin hier slapen en we gaan naar de bios. En morgen is Vera jarig!!! Dus het huis moet aan kant.

  • Marieke
   28 december 2016 / 9:24 pm

   Klinkt ook wel als fijne kerstdagen, op dat van Vera na dan natuurlijk. Was ze ziek? En is ze al zo goed als zindelijk joh? Wat supergoed! Hier nog niet hoor.
   En wat heerlijk dat je vrij bent. Denk je ook een beetje aan jezelf 😉

   En nog gefeliciteerd met Vera! X

   • Patricia
    30 december 2016 / 7:17 am

    Ja goed he?
    Nee ze was niet ziek! Denk te veel rotzooi gegeten de afgelopen dagen haha.

    Ik zal ook wat aan mij zelf gaan denken idd.
    Ik ben lekker vij maar Lars moet werken. Dan mis ik hem in deze week wel erg hoor.
    Iedereen doet leuke dingen met elkaar en wij niet. (Nou jullie dan ook niet dat troost wat)

    Dank je wel!

    Groetjes

  • Marieke
   28 december 2016 / 9:19 pm

   Dank je wel Cynthia! Het was echt heel erg fijn! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge