Weekendoverzicht #20

Vrijdag 16-12 

De kinderen worden wakker van Eriks wekker. Op zich geen ramp, maar ik wil mijn bed niet uit. Ik blijf nog even liggen, tot Giulia dat door heeft en geeft mijn joggingbroek, vest en sokken aan. Ik ga er dus maar uit. Plof op de bank, kroel met de kinderen. En lees daarna lekker even alles bij online. Plaats nog een artikel en daarna maak ik een boterham voor de kinderen. Er wordt heerlijk gespeeld na het ontbijt. Rond half elf gaan we even wol kopen voor een nieuw haakopdrachtje en daarna nog even naar het tuincentrum kerstbomen kijken. Als we naar de uitgang lopen, wil Luca nog graag bloemetjes voor me kopen <3 En zo’n lief gebaar kan ik uiteraard niet weerstaan. Daarna rijden we naar huis, lunchen we en slinger ik Giulia op bed. Luca kijkt iets van Transformers op de iPad en ik kijk de Gilmore Girls. Als Giulia uit bed komt, wordt er weer lekker gespeeld. En daarna nog televisie gekeken. We eten pizza. Luca kan zijn ogen niet open houden, maar als we klaar zijn, is hij ineens weer wakker. We gaan nog even chillen op de bank en daarna is het bedtijd voor de kinderen. Ik begin aan mijn nieuwe haakopdracht en kijk met een halfoog naar the Voice. Om half negen worden de boodschappen bezorgd voor Luca’s feestje. En daarna begin ik meteen aan de groentensoep voor morgen en terwijl de soep pruttelt, ga ik verder met haken tot Rtl late night begint, wat wel mijn aandacht heeft trouwens, al kwam dat denk ik meer door de strippers ­čśë 

Zaterdag 17-12 

Vandaag begint redelijk rustig, al is de rust snel voorbij, aangezien we Luca’s verjaardag vandaag vieren. Om kwart voor zeven sta ik al in de keuken om de soep verder af te maken. Ondanks dat het zaterdag is, zijn we om kwart over acht allemaal gewassen en aangekleed. En zitten we om tien over half negen al in de auto. Nog even de laatste boodschappen halen die ik niet kon bestellen. En de taart ophalen, die ik heb laten maken. 

 Als we thuis zijn trekken we snel nog even een stofzuiger door de toko en ruimen we de laatste dingen op (lees: gooien we op bed in onze slaapkamer en trekken de deur dicht ;)). Om tien uur is de eerste visite er al en voor we het door hebben is het al gezellig druk en is bijna iedereen er al. Er wordt heerlijk gesmuld van de taart. En Luca wordt erg verwend met allemaal mooie cadeaus. Zoals je kunt zien op de foto. 

Step van Paw Patrol, Playmobil Brandweer, Playmobil Vuilniswagen, Electro, een broodtrommel en beker voor school, Playmobil motor, Playmobil pinguins, Playmobil boef, kleurplaten, boekje Letters leren is een eitje van Gezinnig, de Paw Patrol pups van de taart, dekbedovertrek van Paw Patrol en een boekje Allereerste woorden vormen.  

Om half vier is alle visite weg. En ik weet even niet wat me overkomt. Het feestje duurde maar tot vier uur, maar toch is het raar dat we nu niks meer hebben. Giulia is inmiddels op mijn schoot in slaap gevallen. We genieten van het feit dat we nu niks meer hoeven. Als Giulia weer wakker is, gaat ze steppen, wat ze wel twintig minuten volhoudt. En iedere keer als ze langskomt zegt ze “ik kan het zelluf” Zo grappig. Avondeten doen we niet echt, omdat we allemaal niet echt trekken hebben, maar blokjes kaas en plakjes worst gaan er wel goed in. De kinderen zijn versleten, wat wel duidelijk is als ze naar bed gaan. Ze komen allebei nog een aantal keren uit bed, maar om half negen is het echt stil. En kunnen we heerlijk op de bank ploffen, want we hoeven niks meer. En voor ons doen, liggen we zelfs al op tijd op bed. Uitgeteld!

(Met dank aan vriendin en man voor een aantal foto’s ;))

Zondag 18-12

Ondanks dat ze moe waren, zijn de kinderen er alweer veel te vroeg. Ik stuur ze allebei terug naar hun kamers, doe de lichten aan en de deuren dicht. Ze gaan allebei spelen. En ik duik snel terug ons bed in. Na ongeveer tien minuten gaan de deuren open en gaan ze op Luca’s kamer spelen. Ondanks dat ze dan niet meer slapen, is het heerlijk om gewoon nog even te blijven liggen. Maar om half zeven is het echt over, ik krijg hoofdpijn en moet er echt uit, anders wordt het alleen maar erger. En ook Erik heeft hoofdpijn en gaat er dus uit. Goed begin van de dag, not. Gelukkig kunnen we vandaag lekker rustig opstarten. De kinderen kijken televisie en spelen. Wij doen een bakkie en kijken ook nog even een aflevering van Snowmagazine. Daarna maakt Erik het ontbijt en doe ik de was. Na het ontbijt gaan we wassen en aankleden. En daarna mogen de kinderen even steppen en fietsen op de galerij. Mijn ouders komen nog op verjaardagsvisite. Het is erg gezellig. En ook nu wordt Luca weer goed verwend, zijn Br├╝derwagenpark wordt uitgebreid met een grote kraanwagen. 

Tegen enen gaan mijn ouders weer richting huis. Aangezien de kinderen allebei bekaf zijn, leggen we ze allebei op bed. Luca roept als hardste dat hij niet wil slapen, maar slaapt binnen no time en ook nog eens tweeenhalf uur, maar hij was niet moe hoor. Ook Erik doet een tukkie. En ik begin opnieuw met mijn haakopdracht. Eigenlijk wil ik nog naar de kerstmartk toe, maar ben zelf ook best moe. Dus besluiten we om gewoon lekker thuis te blijven. Ik kijk samen met Giulia Frozen Fever en Luca speelt op de iPad. Rond etenstijd twijfelen we wat we gaan eten. We hebben allebei geen zin om te koken. Toch doen we dat wel, want de kinderen moeten na drie dagen ongezond echt wel weer iets gezonds eten. Ik ga de keuken in terwijl Erik met Luca alvast gaat douchen. De risotto smaakt heerlijk, al denkt Luca daar anders over ­čśë Na het eten gaan Giulia en ik douchen. En daarna kruipen we nog even met zijn vieren op de bank. Na Paw Patrol gaan de kinderen lekker slapen. We ruimen nog even op, maar gaan daarna genieten van de avond. We beginnen met het opsluiten van de dj’s in het glazen huis, om daarna snel over te schakelen naar The Blacklist. 

We hadden weer een heerlijk weekend. Hoe was jullie weekend? 

Liefs Marieke 

Volg:

12 Reacties

  • Marieke
   21 december 2016 / 7:40 pm

   Dat was het zeker! Ja gaaf he!

  • Marieke
   21 december 2016 / 7:40 pm

   Hahaha mooi he die kinderen van ons ­čśë
   Ja Luca was goed verwend en dan ook nog die gave taart.

 1. 19 december 2016 / 9:50 am

  Lekker druk weekje weer! En wat een supermooie taart voor je kleine man! Risotto lekker! Maar inderdaad die meiden willen dat ook niet, dus eet het veels te weinig!
  Dewi onlangs geplaatst…Review: The Incredible Face MaskMy Profile

  • Marieke
   19 december 2016 / 12:32 pm

   Ja dat was het zeker. Maar het was wel een lekker weekend. Dat had ik eigenlijk niet verwacht.
   Hahaha zonde is dat he. Zo eet ik nauwelijks stamppot rauwe andijvie lust Erik niet.

  • Marieke
   19 december 2016 / 12:29 pm

   Hahaha ja precies! En aan zijn gedrag was heel goed te merken dat hij moe was.
   Ja gaaf he. Was er echt superblij mee

  • Marieke
   19 december 2016 / 12:28 pm

   Dank je wel Nancy! Ja gaaf he. Luca vond hem geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge