Weekendoverzicht #18

Vrijdag 02-12

Om half zes zijn de kindjes alweer present. Het lukt me om ze tot zes uur in bed te houden, maar daarna is het echt over. Erik geeft ze alvast drinken en ontbijtkoek. En als hij weggaat, kom ik er uit en ruim meteen de keuken op, waar alles nog staat van gisteravond en doe een was in de machine. Vandaag hebben we, noodgedwongen, een chilldagje, want Eriks auto staat bij de garage en hij heeft mijn auto mee. We vermaken ons prima. Er wordt lekker gespeeld met de  Sinterklaascadeautjes die ze donderdagavond kregen van mijn lieve vriendinnetje. We kijken “Het Sinterklaasjournaal de meezing movie” en eten chocolademuntjes. We lunchen lekker met gebakken eitjes en bapao. De kinderen gaan na de lunch slapen, ook Luca, want hij is versleten van alle spanningen rondom Sinterklaas. En dat is ook goed te merken aan zijn humeur. Als de kinderen slapen, zet ik een nieuw artikel online. En nestel me daarna in het hoekje van de bank met de Gilmore Girls en mijn haakproject. Luca en Giulia slapen tot iets voor drieën. Mijn vriendin en haar dochter komen nog gezellig een bakkie doen. En de kinderen spelen gezellig met elkaar, terwijl wij bijkletsen. Rond kwart voor vijf gaan ze weer richting huis. Ik heb enigszins strijd met de kinderen over het opruimen van de woonkamer en hun slaapkamers, maar uiteindelijk helpen ze wel mee. Erik heeft patat gehaald en we eten lekker voor de televisie. Ik ga om tien over half zeven de deur uit, want ik moet nog even de laatste Sinterklaascadeautjes halen. Gelukkig slaag ik nu wel. Ik breng mijn vriendinnetje terug naar huis en rijd daarna ook naar huis. Tijd om lekker te gaan zitten is er niet, want alle cadeautjes moeten nog ingepakt worden. Rond half plof ik naast Erik op de bank. En kijken we RTL Late Night. Daarna gaan we lekker slapen. 

Zaterdag 03-12

Uiteraard hebben we weer twee vroege vogels vandaag. En ze zijn overduidelijk niet uitgeslapen. Erik neemt ze mee de woonkamer in, zodat ik nog kan slapen. Wat tussen het doezelen door, blijkbaar ook lukt. Op de achtergrond hoor ik dat vooral Giulia het slecht naar haar zin heeft. Als ik er uit kom, doen we een bakkie en doe ik een was in de machine. Giulia en ik gaan douchen. Luca heeft geen zin om te douchen, dus Erik kleedt hem aan. We moeten Eriks auto ophalen, niet dat die gemaakt is, dat kan waarschijnlijk pas volgende week. Nog maar even niet aan denken, want iets met een rib en een lijf. Giulia en ik zetten Erik en Luca af en wij gaan boodschappen doen. Na het boodschappen doen, wordt er nog even gespeeld, maar de kinderen zijn zo ongelooflijk druk, dat we gaan eten en daarna slingeren we ze op bed. Ik doe nog snel even wat in huis en plof daarna op de bank. Ik lees wat blogjes, check mijn social media en duik daarna weer heerlijk in de serie van de Gilmore Girls en ga ondertussen verder met mijn haakproject. De kinderen zijn rond drieën wakker. En gelukkig zijn ze beter te genieten. Ze gaan heerlijk spelen met elkaar. Rond half vijf komen mijn ouders en gaan wij gezellig Sinterklaas vieren. Iedereen is superverwend en de kinderen zijn echt heel erg blij met hun cadeautjes. Er wordt nog lekker gespeeld met alles wat ze hebben gekregen en ze willen graag hun nieuwe pyjama’s en sokken aan als ze naar bed moeten. Wij doen nog gezellig een bakkie met mijn ouders, die rond elf uur weg gaan. Daarna ploffen we nog even op de bank, maar gaan al snel moe maar voldaan naar bed toe. Het was een heerlijke middag en avond! 

Zondag 04-12 

Om vijf over vijf word ik wakker van Giulia, ze is boos wakker geworden. Als ik haar terug stuur naar bed, wordt ze nog bozer. Bang dat Luca wakker wordt, leg ik haar tussenin. En ze is gelukkig snel weer vertrokken. Om vijf over zes komt Luca zijn kamer uit gestormd. En omdat ik dat nog veel te vroeg vind, stuur ik hem ook terug naar bed. Hij begint te jammeren en te mokken, maar loopt wel naar zijn kamer. Ik ga er even uit om tegen hem te zeggen dat hij wel in zijn bed mag spelen of lezen, maar dat hij op zijn kamer moet blijven. En wonder boven wonder, doet hij dat dus tot vijf voor zeven, want er is iets van zijn Playmobil graafmachine afgevallen. Aangezien Giulia en Erik nog ver weg zijn, stuur ik hem naar de woonkamer en ga ik snel mijn bed uit. Niet lang daarna komt ook Giulia uit bed. Er wordt televisie gekeken en tussendoor gespeeld. Erik komt er om kwart over acht uit. En ik ga een bakkie zetten voor ons. We kijken nog even Snowmagazine en daarna ga ik een was aanzetten. Erik zorgt voor het ontbijt en ik rommel nog wat aan in huis. Het is weer gezellig aan de ontbijttafel. Na het ontbijt doen we een rondje huishouden, terwijl de kinderen spelen. Tegen enen leggen we ze op bed. Ik schrijf het artikel over Sinterklaas. En ga daarna nog een aflevering van Gilmore Girls kijken en haken. Giulia slaapt niet zo lang, maar kruipt heerlijk op schoot bij Erik om nog lekker te kroelen. Als ook Luca wakker wordt, gaan we maar eens wassen en aankleden en een rondje kinderboerderij en speeltuin doen. Na een uurtje gaan we naar huis, want het is best koud en het begint toch ook al te schemeren. Luca wil nog een Sinterklaasfilm kijken en Giulia kijkt met hem mee. Erik gaat zich scheren en ik verschoon de bedden van de kinderen nog even. Als Erik klaar is, is het tijd voor mijn lief zijn voor mezelf moment en gaat hij koken. We zijn tegelijkertijd klaar en ik schuif meteen aan. Na het eten ruimen we de boel op en gaan we nog even het Sinterklaasjournaal van gisteren terug kijken. Daarna gaan de kindjes lekker slapen. Wij kijken 3 op reis, ik maak mijn weekendoverzicht en daarna kijken we nog CMC. 

Het was weer een heerlijk weekend! Maar wat ben ik blij dat de man met de baard weer een aantal maanden naar Spanje gaat en we de kerstboom weer mogen neerzetten. 

Hoe was jullie weekend? 

Liefs Marieke 

Volg:

10 Reacties

 1. 5 december 2016 / 11:52 am

  Heerlijk he, als het weer voorbij is? Al die drukte en de kosten. Jij zit echt nog in de fase van altijd vroeg op zijnde kids. Wacht maar tot ze tieners zijn..
  Cynthia onlangs geplaatst…Japanse soep met noodles van Bons.My Profile

  • Marieke
   5 december 2016 / 12:02 pm

   Ja echt wel, zeker na de afgelopen dagen. Het waren een stel niet-luisterende ongeleide projectielen en dan weet ik gewoon dat het genoeg is geweest.
   Hahaha ik kan niet wachten om ’s ochtends om acht uur de stofzuiger aan te slingeren, Cynthia! Mijn wraak zal zoet zijn 😉

  • Marieke
   5 december 2016 / 12:00 pm

   Ja he, Sinterklaas is dan ineens ook klaar. Zie vast wel iets op Instagram verschijnen als je het hebt opgezocht en opgezet 😉

 2. 5 december 2016 / 7:49 am

  Leuk hè die sinterklaas tijd met van die kleintjes! Wijgingen gisteren ook nog even wandelen(nou ja, Gerben wandelen en ik in de rolstoel) In de zon was het heerlijk!

  • Marieke
   5 december 2016 / 11:58 am

   Ja ik vind het heerlijk Nancy, maar nu we het weer gehad hebben, vind ik de rust ook wel lekker.
   Heerlijk zo’n wandeling! En het was in het zonnetje goed te doen!

 3. 5 december 2016 / 7:45 am

  Ik begrijp je helemaal! Wij hebben afgelopen zaterdag Sinterklaas gevierd en gisteren gelijk de kerstspullen van zolder gehaald haha.

  • Marieke
   5 december 2016 / 7:49 am

   Haha gelukkig! Ik wilde het gisteren ook doen, beetje spijt van nu, want nu moet ik wachten tot vanavond 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge