Weekendoverzicht #16

Vrijdag 18-11 

De kinderen zijn er weer lekker op tijd bij. Gelukkig kan ik nog even blijven liggen tot Erik de deur uit gaat. We doen rustig aan. De kinderen kijken televisie en kleuren, terwijl ik een nieuw artikel schrijf en post. Ook zeem ik de ramen en plak ik eindelijk de grachtenpandjes op het raam. Ze zijn echt supergaaf. Ik moet steeds naar het raam kijken, al denk ik eerder dat het komt, omdat ik eindelijk weer door de ramen heen kan kijken 😉 Het is tijd om ons aan te kleden. Al levert dat wel de nodige struggles op, want Luca heeft totaal geen zin en luistert voor geen meter. Na tig keer vragen en uiteindelijk helpen, is hij aangekleed. We eten gezellig met zijn drietjes. En daarna gaan we richting mijn moeder. Waar we gezellig een bakkie doen en de pup van mijn broer kunnen bewonderen. Millie is echt superleuk, al denken Luca en Giulia er anders over. Ze vinden haar een beetje eng, omdat ze heel erg enthousiast is en ze graag wil spelen met kinderen. Het duurt even voordat ze alle drie rustiger zijn. Mijn moeder en ik kletsen over van alles en nog wat. Mijn moeder gaat tussendoor Millie uitlaten en daarna smeren we samen brood, terwijl de kinderen lekker een plakje kaas eten. Na het middageten gaan wij terug naar huis. Luca wil niet slapen en hoewel hij heel erg moe is en ik echt even rust wil, mag hij op de bank met de iPad spelen. Zo hebben we allebei even tijd voor zichzelf. Al denkt Giulia daar heel anders over, want ze wil ook echt niet slapen. En ik baal als een stekker. Geen rust dus voor mij vandaag. Het wordt dus een niet-pedagogisch verantwoord middagje televisie kijken. Luca is helemaal weg van de meezingmovie van het Sinterklaasjournaal. Deze kan je terugvinden op Netflix, tip. Rond half vijf valt Giulia uiteindelijk alsnog in slaap op mijn schoot. En ik laat haar maar even liggen en stiekem vind ik het wel erg lekker zo op mijn schoot. Erik haalt vanuit zijn werk meteen patat en we eten lekker voor de televisie. Na het Sinterklaasjournaal gaan de kinderen lekker slapen en hoeven we helemaal niks meer vanaf half acht. Heerlijk die lange avonden voor onszelf. Wel ga ik nog even knutselen voor een kdvprojectje. Sneeuwvlokken tekenen en uitknippen. Om half elf kruip ik nog even op de bank om naar Humberto te kijken. Daarna is het bedtijd. 


Zaterdag 19-11

Ook nu zijn de kinderen vroeg wakker. We doezelen nog even verder in ons bed. Maar rond half zeven zijn ze daar ook wel klaar mee. Erik gaat eruit met de kinderen en ik slaap nog ruim een halfuur, heerlijk! Daarna doe ik een rondje Sinterklaasbloghop. Maar kom tot ergens halverwege, want ik moet echt uit bed, aangezien ik om kwart voor negen bij mijn lieve vriendinnetje moet zijn. Erik gaat de kinderen aankleden, want ook hij heeft vanmorgen al op tijd afgesproken met een vriend. Ze gaan met de kinderen Sinterklaas kijken in ’s Gravendeel. 

Ik ben iets later bij mijn vriendin dan gepland. We gaan vandaag naar Flavourites Live 2016. Een uitgebreide shoplog vind je hier. We vermaken ons er prima en gaan rond half drie weer richting huis. De terugreis is eigenlijk nogal lachwekkend. Tom Tom startte niet op, op mijn telefoon, waardoor ik Waze op heb gestart. Maar Waze en ik zijn absoluut geen vriendjes. We hebben er ruim een kwartier langer over gedaan en twee A-wegen meer gezien dan de bedoeling was. Maar we hadden lol en hebben over van alles en nog wat gekletst, behalve over kinderen. Wat best een prestatie is 😉 

Tegen vieren ben ik thuis en ik sta met nog drie anderen in de lift. Al snel blijkt dat het de mensen zijn die de kinderkamerkast op komen halen. Waarmee we weer een deel van de kinderkamer hebben verkocht. Nu de commode nog. 

Aangezien we boodschappen bestelden bij Albert.nl hebben we geen eten in huis. Toevallig kregen we van de week een folder van Mimo, een pizzeria c.q. shoarmatent binnen. We bestellen daar twee pizza’s en tortellini, in de hoop dat het goed smaakt. De eerste indruk is al goed, want binnen een halfuur staan ze voor de deur. En dat op zaterdagavond. En het eten is echt superlekker en warm. Dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk. Ik geloof dat wij ons nieuwe bezorgrestaurant hebben gevonden 😉 

Na het eten worden de boodschappen bezorgd. En geef ik twee gevulde goedzakken mee voor Stichting Kinderhulp. Zodat alle kinderen aan Sinterklaas kunnen doen. 

De kinderen zetten hun schoentje en zingen nog een Sinterklaasliedje. Ze kijken nog naar het Sinterklaasjournaal en daarna gaan ze slapen. Erik en ik ploffen moe, maar voldaan op de bank. Ik schrijf het artikel over Flavourites Live en Erik gaat met mijn logo aan de slag voor mijn site. Die jullie als het goed is al hebben gezien, toen jullie mijn site openden. 

Na het Collectief Geheugen spelen we nog even voor rommelpiet en daarna gaan we lekker slapen, want de kinderen zullen zich wel weer op tijd melden. 


Zondag 20-11 

Zoals verwacht zijn de kinderen vroeg wakker. Het lukt me nog om ze tot half zeven in bed te houden, maar daarna willen ze er toch echt uit. Luca loopt naar de woonkamer en roept meteen: 

Mama mama rommelpiet is geweest, overal liggen kruidnoten en troep. En er was ook een meisjespiet, want er is thee gedronken en met een dekentje gekroeld.  

We komen al snel tot de conclusie dat het Pietje Puk moet zijn geweest, want het dekentje was niet zo groot. Heerlijk die kinderlogica. Ik houd echt van deze tijd. 

Erik duikt nog even zijn bed in en ik bereid alvast het weekendoverzicht voor. Om kwart over acht ga ik koffie en thee zetten en komt Erik ook uit bed. Ik heb niet echt zin om van de bank af te komen en wat te gaan doen, maar ja de wasmand gaat niet vanzelf leeg, helaas. Ik ga dus toch maar wat doen, terwijl Erik het ontbijt maakt. Luca is helemaal euforisch als hij een klein potje jam op tafel ziet staan en hij wil dan ook hete broodjes met jam. Na het ontbijt ga ik de keuken opruimen en al wat was wegwerken en ophangen. De kinderen staan ondertussen de muren van de douche te poetsen. En Erik haalt een stofdoek en een stofzuiger door het huis heen. Als de kinderen klaar zijn met douchen, droog ik ze af. En Luca kleedt zichzelf aan. Gelukkig gaat dat wel steeds beter, want over een paar weken mag hij toch echt naar school toe. En dan moet hij het toch echt zelf gaan doen. Verder doen we niet zoveel. De kinderen gaan rond half één naar bed toe. Erik doet nog even een tukkie en ik ga nog even verder met mijn site. Ik heb nog wat dingetjes toegevoegd. De site is bijna af, maar ik moet nog een paar kleine aanpassingen doen, die ik echt op de laptop doen moet doen, maar geen zin om die aan te slingeren. De kinderen zijn al weer redelijk op tijd wakker. En we gaan meteen wassen en aankleden, want we gaan naar de verjaardag van het zoontje van vrienden. Het is erg gezellig en we gaan om kwart over vijf weer naar huis. Ik ga meteen koken, terwijl de kinderen televisie kijken en Erik gaat douchen. Na het eten ga ik snel douchen. En als ik klaar ben is het al kinderbedtijd. Ik lees nog gezellig een boekje voor en de kinderen gaan zonder morren lekker slapen. Erik ruimt de keuken op en ik werk nog een berg was weg, zodat we daarna allebei op de bank neer kunnen ploffen. En niks meer hoeven, behalve ons voorbereiden op een nieuwe drukke werkweek. 

Volg:

8 Reacties

 1. 24 november 2016 / 11:01 pm

  Het is al bijna weer weekend, maar leuk weekend! Ik vind de Sinterklaastijd ook zo leuk! Vooral nu ze er toch even ietsjepietsje meer besef van heeft. Je logo is leuk geworden!

  • Marieke
   25 november 2016 / 7:16 am

   Ja dan is het net wat leuker inderdaad. Vind ik ook hoor.
   Dank je wel! Ben er ook erg blij mee.

 2. 21 november 2016 / 8:11 am

  Gezellig! Super-de-luxe dat Albert Heijn jullie boodschappen bezorgt! Dat hebben wij ook overwogen, maar tot nu toe nog nooit gedaan! Ik vind je site erg mooi zo. Erg handig dat je man dit heeft gefixt! X
  Cynthia onlangs geplaatst…De afgedankte kast gerestyled. My Profile

  • Marieke
   21 november 2016 / 9:17 am

   Dank je wel voor het compliment over mijn site! Ja ben ook erg blij dat hij zo handig is met logo’s en zo. Hij gaat ook nog een logo ontwerpen als favicon en avatar. En hij is bezig met visitekaartjes. Kwam er achter dat dat op events zoals Flavlourites toch wel erg handig is.
   Wij laten Albert Heijn niet iedere week komen hoor, vind de bezorgkosten toch vaak wel veel en ik vind het niet erg om boodschappen te doen. Eigenlijk bestellen we alleen maar als het beter uitkomt ivm drukke weekenden en met verjaardagen, scheelt me een heleboel sjouwen 🙂

   • 21 november 2016 / 9:48 am

    Ik bestel ze op mijn werk (de boodschappen) en je kunt de kosten verminderen door de bezorgtijd aan te passen. Maar dat wist je vast al.. leuk visitekaartjes. Ik heb ze ook (heel leuke) en als ik ergens heen ga, heb ik ze altijd bij de hand! Soms laat ik ze gewoon op openbare plekjes achter en heb zo al wat steden en lezers bereikt. Xxx
    Cynthia onlangs geplaatst…De afgedankte kast gerestyled. My Profile

    • Marieke
     21 november 2016 / 9:57 am

     Ja ik bestel inderdaad ook altijd met lage bestelkosten, dan gaat het nog enigszins, anders is het helemaal niet meer leuk.
     Oh ben erg benieuwd naar jouw visitekaartjes. En wat een supergoede tip! Nooit aan gedacht dat je dat ook kan doen 🙂

     • Marieke
      21 november 2016 / 2:13 pm

      Ik wacht geduldig af 😉 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge