Verjaardag

Wat een rotnacht zeg. En het begon zo goed. Giulia die in haar eigen bedje in slaap viel en tot drie uur sliep. Ik heb haar een fles gegeven en tegen half vier hoor ik Luca. Ik maak Erik wakker en geef Giulia aan hem. Daarna ga ik naar Luca toe. Geef hem wat water, een knuffel, een kus en leg hem daarna terug. Hij lijkt weer te gaan slapen. Maar als ik Giulia op bed heb gelegd, begint hij weer te mopperen. Ik vraag of hij bij ons wil slapen en dat wil hij. Ik leg hem tussen ons in, maar al snel hoort hij Giulia huilen en kan alleen maar Julia zeggen. Dit gaat hem dus ook niet worden. Luca wil wel slapen, maar dan in zijn eigen bed. Ik ga hem terug leggen. Geef hem nog een kus en knuffel. Dan loop ik weer naar Giulia die overduidelijk geen zin heeft om in haar eigen bed te slapen en ook in ons bed heeft ze daar weinig behoefte aan, zucht!
Als we haar inbakeren, valt ze na een minuut of tien in slaap en ook Luca slaapt inmiddels. Het is kwart over vier tegen de tijd dat het weer rustig is in huis. Anderhalf uur later gaat Eriks wekker. Ik krijg het mee, maar daar blijft het bij.
Dan schrik ik om vijf voor half zeven wakker van Giulia. Ik vermoed dat Erik al naar zijn werk is, maar als ik mijn hoofd op til zie ik dat de slaapkamerdeur nog dicht is en hoor ik gestommel. Hij is er dus nog.
Niet lang daarna doet hij de deur open en ziet dat ik wakker ben. Hij geeft me nog snel een kus en gaat dan naar zijn werk.

Giulia en ik vallen weer in slaap, tot half acht. Dan is ze er echt klaar mee en wil een fles. Ik kan die fles ongestoord geven, want Luca slaapt nog steeds. Die wordt iets voor half negen wakker. Ik leg Giulia weg, maar die heeft er weer geen zin in. En is alleen maar aan het huilen.
Als ik haar bij me leg is het over. En ze valt dan wel redelijk vlot in slaap, gelukkig wel. Ik kan haar ook zo in haar bedje leggen.
Ik speel samen met Luca met zijn boot. En we lezen boekjes. Ook helpt hij nog mee met het ophangen van de was.
Daarna wordt Giulia wakker voor haar fles. Iets eerder dan normaal, maar logisch, aangezien ze vanmorgen al een halve fles had terug gegeven.
Luca is het er duidelijk niet mee eens dat ik Giulia de fles geef en begint met boeven. Stiekem moet ik er om lachen, maar dat laat ik aan hem niet merken.

 

Na de fles en het uitbuiken leg ik Giulia weg. Ze valt vrij vlot in slaap.
Luca en ik gaan middageten. Het is nog wel een beetje vroeg, maar ik merk aan Luca dat hij moe is. Om twaalf uur leg ik hem op bed. En heb ik even tijd voor mezelf. Ik vouw nog een was weg. En daarna werk ik mijn negen maandenboek en Giulia’s eerste jaarboek bij. Als ik dat gedaan heb doe ik een poosje niks. Om kwart voor twee wordt Giulia weer wakker. En ik geef haar een fles, helaas hoor ik Luca inmiddels ook en om hem niet onnodig te laten jammeren en huilen, haal ik hem uit bed.

Ik eet met Luca wat fruit en als we dat op hebben, leg ik Giulia op bed. Inmiddels giet het buiten pijpenstelen. Heerlijk weer om de tv aan te zetten, wat ik dus ook doe. Luca komt bij me zitten en samen kijken we Sesamstraat. Hij houdt dat nog best lang vol.

Rond half vier is Erik thuis. Gezellig, want zo heeft hij ook nog iets aan de middag voordat de visite vanavond komt voor zijn verjaardag. Alhoewel er ook boodschappen gedaan moeten worden. We gaan even met zijn vieren, dan hebben de kindjes ook nog wat frisse lucht binnengekregen vandaag 😉

Na de boodschappen, haalt Erik patat. Luca zit er weer lekker van te smullen, maar wil wel liever mijn kaassouffle dan zijn eigen frikandel, dus ruilen we. Ok op een klein stukje kaassouffle na, want deze zijn te lekker om helemaal weg te geven.
Luca zit wel weer helemaal onder, lekker joch!

 

Na het eten zetten we Luca onder de douche. En na het douchen krijgt hij nog een toetje.
Irma, Jeroen en Emma komen een bakkie doen voor Eriks verjaardag en Luca mag nog even opblijven.
Erik legt hem om kwart over acht, zonder papfles, op bed. Ik ben benieuwd of we er iets van gaan merken.

Voor het eerst sinds een jaar drink ik vanavond een glaasje rosé en het smaakt prima. Maar voor nu is één glaasje wel even voldoende 😉

IMG_6685.JPG

Na een leuke avond, liggen we nu op bed, met een slaapweigeraar in het midden. Ik hoop haar snel in haar eigen bed te kunnen leggen, zodat ik breeduit kan liggen in plaats van op het randje.

Slaap lekker!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge