Extra dagje alleen

Vandaag gaat Luca lekker een extra dagje naar het kdv, wat ik stiekem eigenlijk helemaal niet zo erg vind. Gisteren heb ik teveel gedaan. En een extra dagje rust voor mezelf kan geen kwaad en ik moet ook nog naar het ziekenhuis voor de groeiecho en dan is het helemaal niet handig om Luca mee te nemen.

Tegen negenen breng ik hem weg. En hij heeft al meteen geen oog meer voor me. Met veel moeite kan er nog een kus af. En als ik weg loop krijg ik er nog twee, maar daarna is het toch echt speeltijd voor hem.

Ik ga naar huis en besluit om helemaal niks te doen tot ik naar het ziekenhuis mag.
Wel stuur ik mijn eerste lijst met bloedsuikerwaardes naar het ziekenhuis en de diabetesverpleegkundige belt me meteen op om hem te bespreken. Het is allemaal netjes en voorlopig blijven we dit zo aanhouden. Wel moet ik bijhouden hoeveel ik afval, want ook afvallen is niet gezond voor de baby, maar altijd nog beter dan teveel suikers, aldus de verpleegkundige.

Iets na elven ga ik richting het ziekenhuis. Ik moet in een ander ziekenhuis zijn dan normaal en bedenk dat ik een snellere route kan rijden. Wat dus tot gevolg heeft dat ik verkeerd rijd…. Grrr! Echt stom! Volgende keer maar weer gewoon de langere route rijden dus. Of zorgen dat ik weet hoe ik moet rijden.
Ondertussen heb ik wel gebeld naar de poli, want ik voel me altijd lullig als ik ergens te laat kom. Het is geen probleem en ze geven het door.
Als ik bij de poli aan kom word ik meteen geholpen. En dat vind ik wel echt heel netjes. Ik had denk ik een andere pati├źnt eerst geholpen.
Ons buikmeisje ligt nog steeds met haar hoofdje naar beneden. En haar beentjes groeien precies volgens het gemiddelde. Haar hoofd is nog steeds iets kleiner dan het gemiddelde, maar niet zorgwekkend. En haar buikje wordt een soort van schatting, want ze ligt voor de verandering weer eens niet goed. Ze is nu al een dwarsligger, dus dat kan nog leuk worden ­čśë Ook qua gewicht zit ze boven het gemiddelde. Ze weegt nu ongeveer 2800 gram. Ben benieuwd of het dan wel een achtponder wordt bij veertig weken, maar de tijd zal het leren.
Ik kreeg ook nog een echofoto mee. Ik ben wel nieuwsgierig wat jullie er in zien.

Na de echo ga ik naar het huis van mijn ouders. Even de kat verzorgen. En ik moet iets administratiefs voor ze doen. Ik eet daar een boterham, want ik wil ook nog boodschappen doen en anders eet ik pas na twee├źn denk ik.
Als ik bij mijn ouders wegrijd, ga ik boodschappen doen. En daarna lekker naar huis toe.

Ik heb even nergens zin in en zit een poosje op de bank. Als ik niet meer weet hoe ik moet zitten, ga ik op bed liggen. Heerlijk even een uurtje relaxen. Ik slaap niet, maar ik voel mijn lichaam wel ontspannen en dat is fijn.

En dan is het tijd om Luca op te halen. Hij heeft het weer goed naar zijn zin gehad. Alleen slapen ging wat moeilijker, maar ja dat vind ik niet zo raar. Het is toch raar om op maandag op het kdv te zijn.

Als we thuis komen krijgt hij een stuk komkommer en gaan wij koken.
Ik eet vandaag weer een lekkere maaltijdsalade. Dit keer met gerookte kip, komkommer, feta, pijnboompitten en rucola. Was weer erg lekker.

20140616-195331-71611156.jpg

Na het eten kijken we de eerste helft Duitsland-Portugal. Wat een onsportieve wedstrijd van de Portugezen. Ik had het ze graag gegund. Maar Duitsland heeft terecht gewonnen helaas.

Na de eerste helft ga ik Luca uitkleden voor het douchen. Als ik even in zijn luier wil kijken, grijp ik meteen in de poep, ieuwwww! Het is maar goed dat hij met mij onder douche gaat.
Na het douchen krijgt hij een papfles, maar anders dan anders. Hij krijgt een gedeelte dreumesmelk en een gedeelte gewone melk. En hij vindt het heerlijk. We maken dus het blik leeg en daarna gaan we over op gewone melk. Met nog een kleintje op komst, is die kostenbesparing helemaal niet erg.

Inmiddels zijn we allemaal fris en fruitig. En gaat voor ons de avond beginnen.

Fijne avond!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge