Lasagne – makkelijk recept om zelf te maken

Heb jij al weleens zelf lasagne gemaakt? Ik deel mijn recept met je. 

Wat heb je nodig?

Ui, afhankelijk van de grote. Ik had twee kleintjes.
Knoflook, naar smaak toevoegen
1 pond rundergehakt
2 paprika’s
1 prei
1 bakje champignons
1 blikje gepelde tomaten, ik had hele, maar stukjes kunnen ook
1 pakje gezeefde tomaten
3 blikjes tomatenpuree
1 pakje verse lasagnebladen van ah (koeling)
2 bollen mozzarella (afhankelijk van de schaal)
4 trostomaten (ook afhankelijk van de schaal)
Smaakmakers naar eigen inzicht toevoegen. Ik heb peper, zout, oregano, italiaanse kruiden en sambal toegevoegd.

Beginnen met koken

Ik begin met het snijden van twee uitjes terwijl ik het gehakt rul. Voeg bij het gehakt wat smaakmakers, zoals zout, peper, oregano en italiaanse kruiden.
Als het gehakt klaar is doe ik dit in een schaal en fruit ik de uitjes en doe daar nog twee fijn gesneden knoflookjes bij, ik bak het in olie.
Daarna doe ik er drie blikjes tomatenpuree bij en blijf roeren tot het goed warm is. Daarna gooi ik het gehakt erbij. En doe daar nog eens een pakje gezeefde tomaten en een blikje gepelde tomaten bij. Ik roer het allemaal goed door. En proef of het wel goed op smaak is. Wat nog niet het geval is. Dus doe ik er nog wat peper, zout en een klein lepeltje sambal bij (moet natuurlijk wel rekening houden met Luca ;)) Normaliter zou ik er een flinke schep sambal in doen.
Ik zet de pan op een laag vuurtje en laat het lekker een halfuurtje pruttelen, terwijl ik zo nu en dan roer. Ondertussen roerbak ik de champignons, paprika (rode en gele) en een prei al dente. Alles wordt apart roergebakken, want ja iedere gek zijn gebrek zullen we maar zeggen.
De groenten gooi ik de laatste tien minuten nog bij de saus en laat dat lekker mee pruttelen. Ondertussen vet ik een schaal in met wat olijfolie. En snijd alvast het pak met verse lasagnebladen open.

Het opmaken van de ovenschaal

Als de saus klaar is, begin ik de schaal te vullen. Eerst een laagje saus, dan vier bladen, dan weer een laagje saus en weer vier bladen. Vervolgens nog een laagje saus.
Ik heb voor de verandering eens tomaten meegenomen, nu trostomaten, maar romatomaten kunnen ook natuurlijk. Ik snijd deze in plakjes (kontjes laat ik weg) en verdeel deze over de laatste laag saus. Ook heb ik mozzarella meegenomen. Ik had twee bollen, maar ligt ook aan de ovenschaal natuurlijk. De mozzarella verdeel ik in plakjes over de tomaten.

De oven voorverwarmen op 180 graden en dan de lasagne 25 minuten in de oven laten staan (zelf een beetje inschatten ivm de mozzarella, die moet natuurlijk niet zwart worden ;))

En klaar

 

Eet smakelijk!

Liefs Marieke

Volg:

4 Reacties

    • Marieke
      14 juni 2017 / 6:50 pm

      Echt wel!! We hebben er weer heerlijk van gesmuld!

  1. 17 juni 2014 / 8:26 pm

    Oh jumm! Krijg er honger van! 🙂 ziet er echt heel lekker uit!

    • Marieke
      17 juni 2014 / 8:32 pm

      Is ook echt heel erg lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge